2024. április 29. - Péter

Szakmára tanítják a hajléktalanokat

Kisgépkezelői tanfolyamot indítottak hajléktalanoknak Kaposváron - közölte Gyarmati László, a megyei vöröskereszt sajtóreferense.
2008. november 14. péntek 06:51 - Hírextra
A Magyar Vöröskereszt Somogy megyei szervezete működteti a Nyitott kapu hajléktalangondozási központot, amelyben megkezdték a tanfolyamot. Gyarmati László tájékoztatása szerint a munkaügyi központ által támogatott egyhónapos képzésen tizenöt hajléktalan azoknak a kisgépeknek a kezelését sajátítja el, amelyeket például a parkok és közterületek gondozásnál használnak, hiszen ma már a fűnyírók és a sövénynyírók használatát is szakmai képesítéshez kötik.

A sajtóreferens elmondta, hogy a tanfolyam indítása előtt felmérték az önkormányzatok, valamint a munkaerőpiac igényeit, és ezek figyelembe vételével döntöttek elsőként a kisgépkezelői képzés mellett. A tanfolyamot elvégzők közmunkaprogramokban vehetnek majd részt.

A mostani képzés lebonyolítását pályázaton a Pécsi Regionális Képző Központ nyerte el, az oktatást alvállalkozásban egy kaposvári cég végzi a kaposvári gondozási központban, ahol ehhez minden feltétel adott. A szakmai felkészítés mellett személyiségfejlesztő tréningen is részt vesznek a hajléktalanok - mondta Gyarmati László.

A támogatási lehetőségektől függően más tanfolyamokat is szeretnének indítani a jövőben hajléktalanok számára - tette hozzá a sajtóreferens.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását