2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Juanesé az év albuma

A kolumbiai Juanes nyerte az év felvétele, az év albuma és az év dala díjakat a 9. Latin Grammy díjkiosztóján. A gálát közép-európai idő szerint péntekre virradóra rendezték Houstonban.
2008. november 14. péntek 11:27 - Hírextra
A 36 esztendős, medellíni származású énekes Me Enamora című dalával nyerte el a legjobb dal és felvétel díját, az év albuma elismerést pedig La Vida... Es Un Ratico című lemezével érdemelte ki.
A fődíjakon kívül további kettőt vihetett haza: az övé lett a legjobb férfi előadónak járó trófea, valamint a legjobb rövid videofilm díja. Juanes elnyerte az összes Latin Grammyt, amire jelölték, s ezzel 17-re nőtt díjainak a száma, amivel vezeti a díjazottak mezőnyét.

- Nagyon boldog vagyok, köszönöm az életnek, a zenének, Istennek, az Akadémiának - jelentette ki díjai átvétele után Juanes, aki John Legend rhythm and blues énekessel együtt énekelt egy duettet az este folyamán.

A legjobb latin popénekesnő díját a Puerto Ricó-i Kany Garcia érdemelte ki, ő lett egyúttal az év felfedezettje is.Az év előadójává választották az Egyesült Államokban élő Gloria Estefan kubai énekesnőt. Ezt a díjat most először ítélték oda a Latin Grammy történetében. Az énekesnő kapott egy díjat a legjobb tropical latin albumok kategóriájában is. - Szeretném megérni, hogy a szabad Kubában is énekelhessek - jelentette ki díja átvételekor.

A spanyol nyelvű zenét értékelő Latin Grammyt idén 49 kategóriában adták át. Kitüntetettjei között volt idén többek között a popénekesként is világszerte ismert José Feliciano, Gustavo Santaolalla argentin zeneszerző, Juanes felvételeinek producere, a mexikói Julieta Venegas, aki a legjobb hosszú videofilmért és a legjobb alternatív album készítőjeként, Plácido Domingo pedig a legjobb klasszikus albumáért.A Latin Grammy honlapján már olvasható valamennyi kitüntetett neve.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását