2024. május 5. - Györgyi

Jövőre elmarad a Művészetek Völgye

Nem rendezik meg 2009-ben a Művészetek Völgyét, mivel az ország jelenlegi gazdasági helyzete miatt jövőre valószínűleg már teljesen lehetetlen helyzetbe kerülne a kulturális fesztivál - közölte Márta István fesztiváligazgató pénteken az MTI-vel.
2008. november 14. péntek 14:43 - Hírextra
Bár az idei, kényszerűen csökkentett programmal lebonyolított Kapolcsi Bűvészeti Napok 50 ezer látogatója elégedett volt a fesztivállal, a krónikus pénzhiány miatt már idén is eredeti elképzelésüknek csak egy töredékét tudták megvalósítani - írta közleményében Márta István.

A fesztiváligazgató tájékoztatása szerint a rendezvénysorozat szüneteltetésével a finanszírozási problémákon túl szeretnék megállítani a fesztivál filozófiájával ellentétes "elüzletiesedési" folyamatot is.

A következő esztendőben a fesztivált lebonyolító Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet az évközi munkákra, a birtokukban lévő falumúzeumok felújítására, a megnövekedett természetvédelmi feladatok elvégzésére, falufejlesztési pályázatok megírására és ezek megvalósítására szeretne koncentrálni - fűzte hozzá Márta István.

Hozzátette: a szervezők döntését az elmúlt napokban Kapolcson, polgármesteri találkozón, az egylet közgyűlésén és a Merlin Színházban tartott völgyközönség-találkozón is bejelentette.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását