2024. május 3. - Tímea, Irma

Egyszemélyes színház

Vili Matula neves horvát színész Münchhausen című monodrámáját egy személyben adja elő kedd este Budapesten, a Duna Palotában.
2008. november 14. péntek 14:03 - Hírextra
A darab megértéséhez nem kell tudni horvátul, s az előadásra mindenki ingyen bemehet - mondta el az MTI-nek Melinda Adam, a horvát nagykövetség munkatársa.

A darab Gottfried August Bürger Münchhausen című vígjátékából készült, s a nagyotmondó báró kalandjairól szól. A füllentés világbajnoka valódi személyiség, a 18. században élt.

Vili Matula, a 46 éves zágrábi színész sajátos eszközeivel, szinte szó nélkül játssza el a lódító báró történetét. Egyik kritikusa, Sead Muhamedagic szerint az előadás könnyekig megnevetteti a közönséget.

A zágrábi színész kiváló mozgásához hozzájárul, hogy rajong és műveli is az aikidót, a tradicionális alapokon nyugvó modern japán harcművészetet.Vili Matula elvégezte a színiakadémiát, majd a Zágrábi Ifjúsági Színház tagja lett, de játszott a Komédia Színházban és éveken át szerepelt a Dubrovniki Nyári Játékokon. Tíz éve "szabadúszó" művész, alapító tagja a színészszakszervezetnek, és aktív tagja a Horvát Helsinki Bizottságnak.

Matula népszerű szereplője a horvát filmeknek, évente két-háromban is játszik, most is forgat, a Gola koza (Meztelen bőr, Pőreség) című, várhatólag jövőre elkészülő filmben játszik.A Münchhausen című darabot Boris Kovacevic rendezte, a magyarországi horvát nagykövetség és a budapesti Horvát Kisebbségi Önkormányzat szervezte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását