2024. május 6. - Ivett, Frida

A szlovákoknál kicsiben kevesebbet lopnak

A szlovákiai üzletekben valamivel kevesebbet lopnak, mint a szomszédos Csehországban, Lengyelországban vagy Magyarországon – derül ki a nottinghami székhelyű, a kiskereskedelmi forgalommal foglalkozó Centre for Retail Research brit szervezet 36 orsz
2008. november 14. péntek 14:07 - Hírextra
A szlovákiai kereskedők tavaly több mint 144 millió euró (mintegy 39 milliárd forint) kárt szenvedtek el lopások és "eltűnések" következtében. Ez teljes bevételük 1,32 százalékát teszi ki.

A másik három visegrádi állam üzleteiből ennél több áru tűnt el. A magyarországi és csehországi kereskedőket bevételük 1,38 százalékával károsították meg a bolti szarkák, míg Lengyelországban ez az adat 1,36 százalék.

A bevételhez viszonyított veszteségek aránya alapján összeállított lista szerint Ausztriában, Svájcban és Japánban a legjobb a helyzet, míg - a vizsgált országok közül - az indiai és a mexikói kereskedők járnak a legrosszabbul.

A bolti szarkák leggyakrabban márkás termékeket, luxuscikkeket lopnak, például kozmetikai cikkeket, alkoholt, parfümöket és márkás ruhaneműt, de előszeretettel vadásznak elektronikus eszközökre, számítógépes játékokra és édességekre is.

Az üzletek ilyen eredetű bevétel-kiesésének nagy része a vásárlók lelkén szárad, de az alkalmazottak is jelentős károkat okoznak: a lopásból eredő veszteségek több mint 36 százalékát ők okozzák.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását