2024. április 29. - Péter

Eleanor Rigby figurájának szülője Paul McCartney?

Macca azután nyilatkozott, hogy a Sunbeams Music Trust szervezet vezetője, Annie Mawson november 27-én árverésre bocsát egy dokumentumot, amely szerinte azt bizonyítja, hogy Eleanor Rigby konyhai dolgozó volt a 20. század elején egy liverpooli kórházban.
2008. november 13. csütörtök 12:28 - Hírextra
"Eleanor Rigby személy nem létezik, én találtam ki. Ha valaki pénzt akar költeni egy olyan dokumentumra, hogy egy bizonyos elképzelt személy létezik a valóságban, ám tegye" - hangsúlyozta Sir Paul egy közleményben.

Mawson asszony elmondta, hogy 1990-ben felkérte McCartneyt: támogassa szervezetét, amely fogyatékos gyerekeket ápol. Állítása szerint kilenc hónappal később kapott egy barna borítékot, rajta Paul világturnéjának bélyegével, és benne egy 1911-es fizetési igazolást Eleanor Rigby 16 éves liverpooli kórházi konyhai dolgozó aláírásával.

"Kinyitottam a borítékot és benne volt ez a csodálatos dokumentum. Valósággal beleborzongtam, részben azért, mert ilyen személyes módon válaszolt" - mondta a Sunbeams igazgatónője. McCartney ügynöke azonban azt mondja, nem tudja megállapítani, hogy a muzsikus küldte volna a dokumentumot Mawson asszonynak, vagy sem.

Paul maga is többféleképpen magyarázta már a templomot söprő, magányos Eleanor Rigby történetét. Korábban azt mondta, hogy az ihletet Eleanor Bron, a Beatles Help! című filmjének női főszereplője ihlette, Rigby pedig egy borkereskedő neve volt. Ugyanakkor az 1980-as években felfedeztek egy sírt Eleanor Rigby nevével a liverpooli St. Peter of Woolton templom kertjében, ahol Paul McCartney és John Lennon kamaszkorában szívesen időzött.

A sírban lévő Eleanor Rigby 1939 októberében halt meg 41 éves korában, de ellentétben a dalban szereplővel, házas volt. Paul mindig tagadta, hogy a sírkő adta volna az ihletet, máskor pedig azt mondta, hogy "tudatalatti" állapotban írta és vette fel a dalt. 2004-ben viszont a dal inspirálta Douglas Coupland kanadai írót, hogy megírja egy negyvenes magányos nő történetét Eleanor Rigby címmel.

Akár hamisítvány a dokumentum, akár nem, mindenképpen nemes célokat fog szolgálni. A Sunbeam Trust szeretné, ha legalább 500 ezer fontért (162 millió forint) kelne el Eleanor Rigby fizetési papírja, és a befolyt összegből zeneterápiás központot hoznának létre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását