2024. május 3. - Tímea, Irma

Adó- és járulékcsökkentést kérnek

Központi adó- és járulékcsökkentést, útfejlesztést és régiós egészségbiztosítási pénztárt kér a kormánytól a kaposvári közgyűlés; a testület erről csütörtöki ülésén döntött.
2008. november 13. csütörtök 19:27 - Hírextra
Az adó- és járulékcsökkentéssel kapcsolatos határozatot a jelenlévő képviselők 19 igen szavazattal, 1 ellenében, 3 tartózkodás mellett fogadták el. Ebben a központi adó és járulék mértékének jövő évi csökkentését kérik, különös tekintettel a munkabéreket terhelő adóra és járulékra, álláspontjuk szerint ezzel is biztosítanák a munkahelyek megőrzését.

Szita Károly (Fidesz), Kaposvár polgármestere az MTI-nek elmondta: felterjesztéssel éltek a Kaposvárt az M7-es autópályával összekötő 67-es út településeket elkerülő fejlesztésével kapcsolatosan is, sürgetve az állami beruházás előrehozatalát. Korábban 2009-re ígérték a 2-szer 1 sáv megépítését, jelenleg a kormány terveiben már csak a 2010-2013 közötti időszakban szerepel ez a beruházás - jegyezte meg.

A testület az előterjesztést egyhangúlag elfogadta, csakúgy, mint azt, amelyben a közgyűlés azt kéri a kormánytól: Pécs helyett Kaposvár legyen a regionális egészségbiztosítási pénztár székhelye.
Szita Károly szerint a kérésük indokolt, hiszen ma már aránytalanul sok, összesen 16 regionális központ van a baranyai székhelyen, míg Kaposváron csak 4.

A polgármester emlékeztetett arra, hogy 1998 és 2002 között 11 regionális igazgatóság volt Kaposváron. Az átszervezések 2007-ben történtek - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását