2024. április 29. - Péter

Nem mehetett az író a könyvtárba

Nem engedték be a berlini Nemzeti Könyvtár olvasótermébe a 75 éves Cees Nooteboom holland írót, akit gyakorta emlegetnek a Nobel-díj esélyesei között, a bejáratnál ugyanis holland jogosítványát mutatta fel személyazonosságának igazolására, de a könyvtár c
2008. november 13. csütörtök 19:20 - Hírextra
Nooteboom október óta tartózkodik a német fővárosban, ahol új regényét írja, és csütörtök este kapja meg a berlini egyetem tiszteletbeli doktori címét. A könyvtári eset a múlt héten történt.

A könyvtár szóvivője elmondta az AFP-nek, hogy miközben a bejáratnál folyt a vita, a könyvtár egyik munkatársa felismerte a holland írót és elsietett, hogy egy vezető segítségét kérje a probléma megoldásához, de mire visszaért, Noteboom már eltávozott. "Minden nagyon gyorsan történt."
A Der Tagesspiegelnek nyilatkozva az "áldozat" furcsállotta, hogy Németországba beléphet útlevél nélkül, de egy olvasóterembe nem.

A könyvtár szóvivője közölte: Barbara Schneider-Kempf igazgató levelet ír Cees Noteboomnak, és ebben biztosítja arról, hogy nagyon örül jövetelének.

A holland elbeszélés- és regényíró úti beszámolók szerzőjeként, költőként és esszéistaként is ismert. Központi témái: a halál, az én rejtélye, a valóság és a képzelet viszonya. Munkáinak jelentős része útirajz, de ő magát leginkább költőként határozza meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását