2024. április 30. - Katalin, Kitti

A tére gyúrnak a buszsofőrök

A Hungaroringen készíti fel buszvezetőit a fővárosi közlekedési társaság az extrém körülmények közötti biztonságos haladásra - közölte Kiricsi Karola, a BKV szóvivője csütörtökön az MTI-vel.
2008. november 13. csütörtök 13:12 - Hírextra
A szóvivő elmondta, hogy a sofőrök csúszós pályán gyakorolva alkalmazkodhatnak a téli közlekedést nehézségeihez. A buszvezetők felkészítését - az uniós előírásoknak megfelelően - már elkezdték, idén eddig 370 sofőr vett rész ilyen képzésen.

Kiricsi Karola hangsúlyozta, hogy minden járműtípusnál megkezdődött a felkészítés a téli üzemre: a metró felszíni részein, a HÉV- és a villamosvonalakon hótörőket vetnek majd be, ha szükséges, és rendszeresen ellenőrzik a váltók működését.

A forgalomszervezésben november 15-től megnő az Országos Meteorológiai Szolgálat szerepe, amellyel folyamatos kapcsolatban áll majd a téli hónapok alatt a BKV - ismertette a BKV szóvivője. Az időjárási információk a fődiszpécserhez futnak majd be, aki ezek alapján intézkedhet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását