2024. április 29. - Péter

Gyorsan fogy a MÁV plusz támogatása

A kormánytól kapott 62,8 milliárd forintos összeg nagy részét, 50 milliárd forintot fizetett be pénteken adósságainak csökkentésére a MÁV. A vasúttársaság egy kedvezőtlen kondíciójú hitel előtörlesztését teljesítette az utalással, amit az év végéig még to
2007. szeptember 29. szombat 08:12 - Hírextra
A kormány a múlt héten döntött arról, hogy a MÁV-nak juttatott idei költségtérítés összegét - a személyszállítási és pályafenntartási tevékenységhez kapcsolódóan - összesen 62,8 milliárd forinttal megemeli. Az összegből a MÁV ZRt. 40,6 milliárd forinttal, a MÁV-START Zrt. 22,2 milliárd forinttal részesedett. A pénzt a vasúttársaságnak hitelei törlesztésére kell fordítania.

A MÁV ZRt. a korábbi évek finanszírozási hiányának rendezése idén már 111,6 milliárd forintos tőkejuttatásban részesült. A MÁV meglévő forrásai így az idei évben 100 milliárd forintot meghaladó adósság törlesztésére is lehetőséget adnak, a csökkentve a társaság terheit - fogalmaz a közlemény.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását