2024. május 16. - Mózes, Botond

100 idős ember költözhet be az új otthonba

Száz idős ember bentlakásos ellátását biztosító intézmény nyílt Szentesen, a Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthont egy címzett támogatásnak köszönhetően 1,5 milliárdos beruházással építette föl az önkormányzat - közölte Bolyánné Szamosközi Gabriella igazgató
2008. november 13. csütörtök 10:28 - Hírextra
A szentesi liget szomszédságában felépült, ötezer négyzetméteres épületben száz idős ember bentlakásos és ötven fő nappali ellátását tudják biztosítani - mondta a szakember az intézmény ünnepélyes átadása előtt.

Huszonnégy férőhelyen átmeneti ellátást nyújtanak, itt egy évig olyan idős embereket tudnak gondozni, akik például kórházi kezelést követően rászorulnak erre. A további 76 hely tartós bentlakásra szolgál. Az otthonban működik majd egy Csongrád megyében egyedülálló, speciális részleg is, ahol a demenciában - súlyos szellemi leépülésben - szenvedő betegeket látják majd el - mondta az intézményvezető.

A lakókat egy-, kettő és négyágyas szobákban helyezik el, ezek egy része apartman-jelegű, vagyis főzőpulttal és önálló fürdőszobával rendelkezik - tette hozzá.

Az 54 munkatársat - köztük 31 szakdolgozót - foglalkoztató intézmény további félszáz idős számára nappali ellátást biztosít, ahol a programok mellett igény szerint étkezést és más szolgáltatásokat is igénybe vehetnek a nyugdíjasok - mondta Bolyánné Szamosközi Gabriella.

Az igazgató közölte: bár az időskori szociális ellátás megyei önkormányzati feladat, Szentesen nagyon nagy igény volt rá, ezért is vágott bele a város a beruházásba. Ezt jól mutatja, hogy a végleges működési engedély kiadását követően több mint kilencven lakó azonnal beköltözne az otthonba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását