2024. május 3. - Tímea, Irma

Az ÖCO tüntetőin csapódhat le a düh

Félő, hogy a miniszterelnökkel szembeni keserűség az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) tüntetésének résztvevőin csapódhat le - mondta a Magyar Nemzet pénteki számában Varga József fideszes roma képviselő.
2008. szeptember 19. péntek 06:40 - Hírextra
"Ha bármi tragédia történne, a fő felelősség Gyurcsány Ferencet terhelné, hiszen főként az ő látszat romapolitikája vezetett oda, hogy ma romák és nem romák nem tudnak békében élni egymással" - jelentette ki a politikus.

A Magyar Demokratikus Charta demonstrációjával időben egybeeső, s a Kolompár Orbán OCÖ-elnök által "minden idők legnagyobb cigánytüntetésének" ígért szombati OCÖ-demonstráció kapcsán megjegyezte: a rendszerváltozás óta a legnagyobb cigány kezdeményezésű tüntetés is mindössze háromszáz fős volt, s azt is a balliberális kormány ígéreteivel szembeni csalódás gerjesztette.

Ennek oka szerinte az, hogy a többségében vidéki, falusi népességből álló roma népcsoport idegenül mozog a pesti flaszteren, s a gettótelepek népe tájékozatlan a politikában.
A szombati OCÖ-tüntetés létszámát azonban az is befolyásolhatja, hogy "ki finanszírozza a felutaztatást, illetve hogy ki mennyit ígér a +napszámért+" - tette hozzá Varga József.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását