2024. április 20. - Tivadar

Végtelen mese - videóval

November 12-e van, 79 éve született Michael Ende (német író), akinek nevét gyermekkönyvei tették halhatatlanná. Ez alkalomból meghallgatjuk, hogy miket mesél az erdő, a Hobo Blues Band előadásában.
2008. november 12. szerda 18:34 - paulson
Michael Ende két legismertebb alkotása a Momo és a Végtelen Történet. Ez utóbbi „megér egy mesét”, hiszen sokan nem a könyvet, csupán csak a filmet ismerik. Pedig az író elhatárolódott 1979-es alkotásának a filmvászonra ültetett verziójától. Nem tartjuk szimpla hisztinek a dolgot, az eredeti mű megcsonkított verziója aratott óriási sikert a moziban. Eleve nem a teljes végtelen történetet dolgozták fel, így a mondanivalójának is csak egy töredéke jutott el azokhoz, akik csak a filmet látták. Érdemes tehát a könyvet elolvasni.

A mai napra választott klip is a mesék világához kötődik. A „Mesél az erdő” című dalról van szó, amely minden idők egyik legjobbnak tartott magyar rockalbumán, a Vadászaton jelent meg 1984-ben. Az előadó természetesen nem más, mint a Hobo Blues Band.





Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását