2024. május 2. - Zsigmond

Itt az új karácsonyi sláger?

Egyre több szerzemény lát napvilágot Karácsony közeledtével. Moór Bernadett, az ismert dzsesszénekes sem volt rest – Őrizd meg! címmel slágergyanús, ünnepi dalt jelentetett meg.
2009. december 3. csütörtök 17:59 - Forró János
Moór Bernadett, az egykori Bestiák lánytrió énekesnője nemrég megjelentetett dala sokak szerint az idei karácsony egyik legnagyobb slágere lehet. A jelenleg a Gönczi Gábor vezette Smile Showtime Bandben tevékenykedő művésznő és Rozgonyi Péter közös szerzeményében Szolnoki Péter, az ismert Bon-Bon együttes énekes-fuvolistája vokálozik. A dal szövegét Szabó Ágnes írta, aki azonban nem azonos az egyik legismertebb szerzővel. Ági „civilben” egy reklámügynökség csapatát erősíti, és kedvtelésből ír verseket különféle dalokhoz.

Érdemes megemlíteni, hogy a nóta nem friss, legalábbis abban a tekintetben, hogy Bernadett egy két évvel ezelőtti stúdiófelvételen számos stílusban és különféle hangszereléssel több számot is felvett – ezek egyike volt az Őrizd meg! című szerzemény is. Szolnoki Péter előadásában pedig igazán fantasztikusra sikerült vokállal van dolgunk. A híres énekes nem csak megírta, hanem fel is énekelte az érintett részeket.

No de felmerülhet a kérdés: miért is írt Moór Bernadettnek karácsonyi dalt? Ennek igen egyszerű oka van – a dekoratív dzsesszénekesnő megunta, hogy minden évben ugyanazokat a karácsonyi slágereket lehet hallani a rádiókban (melyeknek ráadásul 99 százaléka külföldi előadók dala). Az ex-bestia megelégelte a tarthatatlan helyzetet, és úgy döntött: itt az ideje, hogy végre egy magyar nyelvű szerzemény is gazdagítsa az ünnepi repertoárt.

Az új rádiók megérkeztével ráadásul egyre több magyar dal teret kap, és az alkotók nagyon bíznak benne, hogy ezt is játszani fogják az új adók.

„A dal üzenetét a cím is magában hordozza. Őrizd meg a szenteste hangulatát és lelkületét egész évben, vidd magaddal azt a szeretetet, amit karácsony ünnepén kapsz és add tovább mindenkinek! Nagyon jó lenne, ha ez a szeretet-adok-kapok a következő karácsonyig kitartana, amikor is újra feltöltődhetnénk...” – nyilatkozta Moór Bernadett.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását