2024. április 20. - Tivadar

Tovább tárgyalták az olaszliszkai gyilkosságot

Tanúk meghallgatásával folytatódott a két évvel ezelőtti olaszliszkai emberölés tárgyalása szerdán Miskolcon, a megyei bíróságon.
2008. november 12. szerda 18:10 - Hírextra
A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével - részben társtettesként, részben felbujtóként - nyolc embert vádolnak.

Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen 2006. október 15-én. A bűncselekmény előzménye az volt, hogy a férfi autójával elsodort egy út mellett haladó kislányt, aki a vízelvezető árokba esett, de sérülést nem szenvedett.

A szerdai tárgyalás első részében négy tanút hallgatott meg a bíróság. Az elsőként meghallgatott olaszliszkai nő azt mondta, csak a tragédia után ment a helyszínre. Fenntartotta korábbi rendőrségi vallomását, amely szerint az áldozat "arca rettenetesen nézett ki", ő még filmen sem látott olyat.
A negyedikként meghallgatott tanú, aki a tárgyaláson rosszul lett, vallomásában azt mondta: az olaszliszkai eset után körülbelül félszáz embert látott a helyszínen.

A Czibrik Attila bíró vezette tárgyalás második részében azokat a rendőröket hallgatták meg, akik a házkutatásban, a helyszín biztosításában és az adatgyűjtésben vettek részt. Ők azt mondták, a házkutatás során lefoglaltak egy sportcipőt, amelyet vegyszerrel ellenőriztek, mert foltokat fedeztek fel rajta. A vizsgálat szerint vér volt a cipőn, a helyben történt vegyszeres ellenőrzés azonban nem tudja megkülönböztetni az állati és az emberi eredetű vért - egészítette ki a bíró.

Több vádlottnak volt kérdése a rendőrségi vizsgálatok kapcsán. Ekkor az elsőrendű vádlott (az elsodortkislány bátyja) azt kérdezte a hetedrendű vádlott férfitől, miért nem mondja már el a teljes igazságot. A hetedrendű vádlott azt válaszolta, nem neki kellene elmondania mindezt; az eltelt két év alatt már mindenki szenvedett eleget, ők és a hozzátartozóik is. Az olaszliszkai emberölés büntetőpere jövő héten, szerdán folytatódik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását