2024. május 3. - Tímea, Irma

Hamis árukat foglaltak le Józsefvárosban

Több millió forint értékű hamis márkajelzésű illatszert és borotvapengét, valamit viperákat, boxereket és elektromos sokkolókat foglaltak le a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) munkatársai Budapesten, a Józsefvárosi piac egyik üzlethe
2008. október 2. csütörtök 15:59 - Hírextra
A vámosok az egyik üzlethelyiségben a parfümöket vizsgálták meg, amelyeken felismerhető volt az újracsomagolás, újratöltés, az azonosító jelek elfedése. Miután a hamisítás gyanúját az előzetes szaktanácsadó véleménye is igazolta, lefoglalták a több millió forint értékű hamisított illatszert és borotvapengét.

Az üzlet átvizsgálása közben előkerült még harmincöt taktikai bot (vipera), öt boxer, három elektromos sokkoló, és egy gázspray. Mivel ezek az eszközök az élet kioltására is alkalmasak, ezért a jogszabály forgalmazásukat, tartásukat részben tiltja, illetve szigorú szabályokhoz köti.

A hamis és veszélyes áruk lefoglalása után a vámhatóság eljárást indított szellemi tulajdonjogok megsértése és közbiztonságra különösen veszélyes eszközökkel visszaélés miatt és átadta az ügyet, valamint a lefoglalt eszközöket a rendőrségnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását