2024. május 11. - Ferenc

Mi van az IMF szerződésben?

Varga Mihály, az Országgyűlés költségvetési, pénzügyi és számvevőszéki bizottságának fideszes elnöke csütörtökre összehívta a testület ülését, hogy a pénzügyminiszter és a jegybankelnök tájékoztatást adjon az IMF-szerződésről.
2008. november 12. szerda 20:33 - Hírextra
A bizottsági elnök közlése szerint fideszes képviselők kezdeményezték az ülést "a még mindig titkos IMF-hitelszerződés megismerése érdekében".

Pichler Ferenc, a Pénzügyminisztérium sajtófőnöke az MTI-nek azt mondta, Veres János pénzügyminiszter nem tart igényt arra, hogy a neki küldött meghívó szerint zárt legyen az ülés.
Ez indokolatlan, hiszen a téma teljes mértékben nyilvános. Veres János és Simor András jegybankelnök erről már több alakalommal is tájékoztatta a közvéleményt, miként az IMF-megállapodás dokumentumai is teljes terjedelmükben megismerhetőek a tárca honlapján - jelentette ki a tárca sajtófőnöke.

Az MTI kérdésére, hogy Veres János jelen lesz-e az ülésen, Pichler Ferenc kijelentette: a tárca megfelelő szinten képviselteti magát, Veres János pedig tartja magát ígéretéhez, hogy a bizottság minden szükséges tájékoztatást megkap az IMF-megállapodás ügyében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását