2024. május 20. - Bernát, Felícia

Májustól kampányol az MSZP

Május 1-jén kezdi meg az MSZP az európai parlamenti választási kampányt, amelynek főszereplője Göncz Kinga listavezető lesz - közölte Lamperth Mónika, a kampány politikai irányítója szerdán az MTI-vel. A politikus beszélt arról is, hogy a szocialisták takarékos, informatív, mozgósító kampányt folytatnak.
2009. április 22. szerda 18:10 - HírExtra
A kampány a május 1-jei majálisok keretében több helyszínen, a fővárosi Városligetben és vidéki városokban kezdődik, a rendezvényeken ott lesznek a párt európai parlamenti képviselőjelöltjei - ismertette az MSZP elnökhelyettese. Hozzátette: Göncz Kinga listavezető a budapesti rendezvényen vesz részt május 1-jén. Közölte, hogy pártja a szükséges 20 ezer ajánlószelvényt már réges-régen összegyűjtötte.

Lamperth Mónika azt mondta, hogy kampányukban az európai uniós ügyekről és a baloldaliság kérdéseiről fognak beszélni, de tudják, hogy nem kerülhetők meg a belpolitikai kérdések sem.

Úgy vélte, "baloldal nélkül az Európai Unió szimpla kft. lenne". A baloldal jeleníti meg a szolidaritást, a szociális Európát, sok, számunkra fontos értéket - hangsúlyozta.

Vannak olyan nagyon fontos uniós ügyek: a munkahelyek védelme, az energiabiztonság, a fogyasztóvédelem, az agárpolitika, amelyekben egyáltalán nem mindegy, kik és hogyan képviselik Magyarország érdekeit - hangoztatta. Mint mondta, az MSZP jelöltjei kiválóan felkészült szakemberek.

"Tisztában vagyunk azzal, hogy a belpolitikai témák mindig megjelennek az uniós kampányban. Nem lehet megkerülni, hogy beszéljünk arról, mi az itthoni politikánk. És nem is akarjuk megkerülni" - fogalmazott, hozzátéve, hogy az MSZP elvállalta azt a nagyon nehéz feladatot, hogy a válságkezelő kormánynak támogatást ad.

Az elnökhelyettes azt mondta: a kampányban arra szeretnék biztatni a választópolgárokat, hogy érdemes bízni a baloldalban, még akkor is, ha elkövettek néhány hibát, "ha volt is botlása az MSZP-nek. A baloldal az értékek miatt fontos".
Lamperth Mónika kitért arra, hogy pénteken lesz az Európai Szocialisták Pártjának kampánynyitója a franciaországi Toulouse-ban, ahol ő, Göncz Kinga és Gurmai Zita fogja képviselni az MSZP-t. Hozzátette: azért ő képviseli az MSZP-t a kampánynyitón, mert Lendvai Ildikó pártelnök az RMDSZ kongresszusán vesz részt.

Elmondta, hogy a kampány politikai irányítójaként az elnökség politikai döntéseit továbbítja a kampánystáb felé, illetve érvényt szerez ezeknek a döntéseknek, ellenőrzi végrehajtásukat. Hozzátette: munkáját Mesterházy Attila és Ujhelyi István alelnök is segíti.

Lamperth Mónika közölte, hogy a kampány operatív részét a kampánystáb irányítja, ennek igazgatója Gál J. Zoltán. Megjegyezte: a stábban dolgozik Szigetvári Viktor, Butor Klára és Baja Ferenc.

Arra, hogy milyen lesz a szórólap, mi kerül a plakátra, ők tesznek javaslatot - mondta. Kitért arra, hogy a kampány előkészítése még Gyurcsány Ferenc korábbi pártelnök irányításával kezdődött.

Arra a kérdésre, hogy Gyurcsány Ferenc részt vesz-e a kampányban, az elnökhelyettes azt mondta, hogy örömmel vennék, de ez a volt pártelnök döntésétől függ.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását