2024. május 4. - Mónika, Flórián

Megkezdődött a gyerkegyilkosok pere

Megkezdődött a brutálisan bántalmazott, és ennek következtében meghalt hároméves kisfiú szüleinek a pere szerdán Kaposváron, a Somogy Megyei Bíróságon.
2008. november 12. szerda 15:52 - Hírextra
Az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat a 36 éves kaposvári férfi ellen, aki azonban az eljárás során nem ismerte el vétkességét kisfia halálában. A gyerek édesanyja, Cs. János élettársa az ügy másodrendű vádlottja, ellene elmulasztott segítségnyújtásért és négy kiskorú gyermeke veszélyeztetése miatt emeltek vádat.
A 3 éves Kevin az idén, húsvét után halt bele a bántalmazásba; halálát az igazságügyi orvos szakértő szerint ellátatlan belső sérülések okozták.

A vádirat szerint a büntetett előéletű férfi korábban kétszer bántalmazta úgy a legkisebb gyermeket - akiről azt gyanította, hogy nem ő az apja - hogy az kórházba került. Emiatt az anya a négy gyerekkel először egy kaposvári anyaotthonba, majd a dombóvári Családok Átmeneti Otthonába ment. A kapcsolatot azonban nem szakította meg a férfival, hétvégeken rendszeresen felkereste őt a kaposvári bérleményében, s a gyerekeket is magával vitte.

Ez év március 20-án is meglátogatta a férfit, aki másnap csak úgy engedte vissza az átmeneti otthonba, ha a legkisebb gyereket otthagyja nála. Már aznap este bántalmazta a kisfiút, akit aztán többször is brutálisan megvert.

A vádirat ismertetésekor hosszú percekig tartott annak felsorolása, hogy hányszor és miként bántalmazta a férfi a gyereket több napon keresztül tenyérrel, ököllel, nadrágszíjjal és bottal. A "megszámlálhatatlan" sérülést elszenvedett kisfiú halálát az igazságügyi orvos szakértő szerint ellátatlan belső sérülések okozták.

Az anya ellen azért emeltek vádat, mert amikor az otthonból visszatért élettársához, látta a kisgyermek súlyos állapotát, mégsem kért segítséget, nem hívott orvost. Csak két nappal később indultak el a már súlyos állapotban lévő gyerekkel az orvoshoz, de a kisfiú útközben meghalt.

Az elsőrendű vádlott, akit bilincsben vezettek be a tárgyalóterembe, elismerte, hogy hibázott, amikor bántotta a kisfiát, de azt nem, hogy a gyerek ennek következtében halt volna meg.
"Korábban is többször megvertem, mégsem lett baja"- mondta. Vallomásában azt állította, hogy a kisgyerek már sérülten érkezett hozzá, s amikor az erdőben voltak fát vágni, a kicsit a bátyja ütlegelte fával, nem ő.

Az anya arról számolt be, hogy a börtönből tavaly nyár elején szabadult élettársával a férfi féltékenysége miatt voltak konfliktusaik. Ezek elmérgesedésekor menekült a kaposvári, majd a dombóvári otthonba. Hitt abban, hogy a férfi megváltozik, ezért ment el hozzá több hétvégén is.

A nő meghallgatását meg kellett szakítani azoknak a veréseknek a felidézésekor, amelyet ő és legkisebb fia szenvedett el. A tárgyalási szünet után az anya közölte, hogy korábbi vallomását fenntartja, azt nem kívánja megismételni, és kérdésekre sem válaszol az ügyben. Kiegészítésül annyit mondott, hogy élettársa mindvégig rettegésben tartotta, a telefonját is elvette, megtiltotta, hogy mentőt hívjon, ezért nem tudott segíteni a kisfián.

A per további tanúk meghallgatásával folytatódik. Az eljárás végét a férfi előzetes letartóztatásban várja, az anya szabadlábon védekezhet. Három gyermeküket - akik az igazságügyi szakértő szerint pszichésen súlyosan sérültek, zaklatottak és szorongók - nevelőszülőknél helyezték el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását