2024. május 21. - Konstantin

Előadóterem a színház helyén

Előadóteremmé alakítják át a sepsiszentgyörgyi (Sfantu Gheorghe) színház városközpontban lévő műhelyeit - döntötte el a helyi önkormányzat.
2008. november 12. szerda 14:57 - Hírextra
A közös épületben működő Tamási Áron Színház és az Andrei Muresanu Színház műhelytermeit, ahol eddig az előadások díszletei és jelmezei készültek, megszüntetik, a felszabadított teret pedig 1,8 millió lejes (mintegy 128 millió forintos) állami támogatásból átépítik - adta hírül a kolozsvári Krónika című napilap.

Az újjáépített ingatlant, amelyben a tervek szerint a 150 férőhelyes előadóterem mellett két próbatermet és öltözőket is kialakítanak, a román színház vagy a Háromszék táncegyüttes veheti birtokba. A városban a Tamási Áron és az Andrei Muresanu Színház jelenleg egy épületen osztozik, a közösen használt játéktér a két művelődési intézmény között több ízben vezetett feszültségekhez.
Az új előadóterem szükségességét egy párizsi színházi szakemberekből álló csoport is jelezte, amely nyáron látogatott Sepsiszentgyörgyre. Megállapításuk szerint a mostani színház játéktere előnytelen: a székek elhelyezése miatt nem láthatja minden néző zavartalanul a színpadot, és nem megfelelő az elöregedett, 50 évesnél régebbi világítástechnika sem.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását