2024. május 10. - Ármin, Pálma

Szovátai művész kiállítása

Tóth Ferenc erdélyi festő képeiből nyílt tárlat az észak-borsodi Kazincbarcikán, a szovátai művész alkotásait csütörtöktől két héten át láthatja a közönség a Szent Család római katolikus templomban.
2008. október 2. csütörtök 11:14 - Hírextra
A festő a romániai Hargita megyében a korondi középiskola rajztanára. Művészetére jellemzőek az erős és tiszta színek, az erdélyi táj és az erdélyi emberek ábrázolása - mondta az MTI-nek Barnáné Kozma Judit, a rendezvény főszervezője.

Hozzátette: Tóth Ferenc alkotásaiban a táj sokszor darabosan jelenik meg, ami arra utal, hogy a valamikori tökéletes világ darabjaira tört az emberi gonoszság miatt, illetve mert "nem becsültük meg értékének megfelelően". "A művészek azóta is igyekeznek összerakni a cserepeket" - mutatott rá Barnáné Kozma Judit.

Tóth Ferenc képeit eddigi pályafutása során több erdélyi településen megtekinthették már az érdeklődők, Magyarországon Sopronban, Százhalombattán és Budapesten láthatták alkotásait.
A kazincbarcikai tárlat, amely része a Családi esték a Szent Család templomban elnevezésű rendezvénysorozatnak, két hétig látható hétfői, szerdai és pénteki napokon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását