2024. április 27. - Zita

Bűn az irodalomban

Második alkalommal rendezik meg szeptember 19. és 23. között a Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM) a Budapest Transzfer Nemzetközi Irodalmi Fesztivált. Ezúttal a rendezvény fő témája a bűn az irodalomban.
2007. szeptember 13. csütörtök 11:39 - Hírextra
A Budapest Transzfer nemzetközi írófesztivál azt a kérdést járja körbe, hogy létezhet-e irodalom bűn nélkül, illetve elképzelhető-e bűn nélkül bűnhődés? A PIM rendezvényén a magyar résztvevők mellett számos külföldi vendég, így svájci, szerb, cseh, lengyel, szlovák, német, osztrák, szlovén, brit és indiai író is értelmezi a bűn és bűnhődés irodalmi szerepét.

A nemzetközi írófesztivál keretében nyílik kiállítás Baudelaire 150 évvel ezelőtt megjelent verskötetének, A romlás virágai című világirodalmi klasszikusának kuriózum számba menő régi kiadásaiból. A kötet kortárs képzőművészeket is megihletett. A kiállításon olyan ritkaságokat is megtekinthetnek a látogatók, melyeket mások mellett Matisse, Redon vagy Rodin illusztrált.

Az írófesztiválon a zenének is főszerep jut. Meghangszerelt gondolatok címmel hallgathatja meg a közönség Esterházy Péter és a Trió Lignum fafúvós együttes estjét szerdán. Spanyol-magyar zenei találkozások címmel Palya Bea, Sinha Róbert és Vidák Róbert ad koncertet szetpember 21-én.

Szeptember 22-23-án a Budapest Transzfer fesztiválra készült  "bűn-drámákat" olvassák fel a Katona József Színházban. A nézők Egressy Zoltán, Háy János és Péterfy Gergely írt egyfelvonásos darabjait láthatják.

A szervezők szándéka szerint, a csaknem egy hetes irodalmi oknyomozás során a jelenlévők kideríthetik, hogy mi az irodalmi bűn jelentése Magyarországon, Svájcban, Szerbiában, Angliában vagy éppenséggel Indiában.

A fesztivál részletes programja a Petőfi Irodalmi Múzeum honlapján - www.pim.hu oldalon olvasható.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását