2024. május 4. - Mónika, Flórián

Vizsgálóbizottság az adatgyűjtési ügyben

Az SZDSZ szeretné, ha még az idén megalakulna az adatgyűjtési ügyben felálló vizsgálóbizottság - mondta Gulyás József (SZDSZ), a testület létrehozásáról szóló javaslat részletes vitájában elhangzott zárszavában, kedden a parlamentben.
2008. november 11. kedd 18:05 - Hírextra
Gulyás József kedvező változásnak nevezte, hogy az elmúlt hetekben nem kerültek ki újabb információk a botránnyal összefüggésben. Szólt arról is, hogy támogatják a javaslattal kapcsolatos ellenzéki módosító javaslatot.

Az elnöklő Áder János - más hozzászóló nem volt - lezárta a részletes vitát. A módosító javaslatokról várhatóan következő ülésén dönt a Ház.

Gulyás József a határozati javaslat múlt heti általános vitájában emlékeztetett arra, hogy szeptember 12-én Szilvásy György, a polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter kezdeményezésére ült össze a nemzetbiztonsági kabinet. Erre azért volt szükség, mert valakik titokban megkísérelték a behatolást az elektronikus kormányzati gerinchálóhoz kapcsolódó egyes kormányzati szervek rendszereibe.

A liberális képviselő elmondta, hogy az ügyben az Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) főigazgatója szeptember 10-én tett feljelentést, és a Nemzeti Nyomozó Iroda egy cég telephelyén még aznap számítástechnikai eszközöket foglalt le. Emlékeztetett arra is, hogy Dávid Ibolya, az MDF elnöke szeptember 12-én egy sajtótájékoztatón bemutatott egy, hozzá ismeretlen forrásból eljuttatott hangfelvételt.

Az SZDSZ amiatt kezdeményezte a vizsgálóbizottság felállítását, mert a párt szerint az adatgyűjtési ügyekben azóta sem lehet tisztán látni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását