2024. május 9. - Gergely

Varga is biztosan érmes

A 48 kg-os Ungvári István után a 60 kg-ban szereplő Varga Miklós is bejutott az elődöntőbe, s ezzel már biztosan érmes a liverpooli ökölvívó Európa-bajnokságon.
2008. november 11. kedd 18:11 - Hírextra
Liverpool, 2008. november 11., kedd (MTI) - A 48 kg-os Ungvári István után a 60 kg-ban szereplő Varga Miklós is bejutott az elődöntőbe, s ezzel már biztosan érmes a liverpooli ökölvívó Európa-bajnokságon.

A magyar bokszoló a keddi negyeddöntőben a grúz Koba Fakadzét győzte le pontozással. Az elődöntőben, csütörtökön az orosz Leonyid Kosztilevvel mérkőzik.

Fakadze kezdte jobban a könnyűsúlyú negyeddöntőt, 3-1-re vezetett az első menet végén, de látszott, hogy Vargának még vannak ütőkártyák a tarsolyában. Gyorsan kiegyenlített, s bár a grúz visszaszerezte a vezetést, már érezni lehetett, a hajdúsági fiú felülkerekedik. 6-5-nél vette át a vezetést, testre mért ütésekkel is puhította a grúzt, s a negyedik menetben már egyértelmű volt a fölénye. Győzelme a második liverpooli magyar érmet jelentette.

"Mit is mondjak? Kemény meccs volt, igyekeztem még nagyobb tempót diktálni, mint a grúz. Inkább érzésből bunyóztam, mint hideg fejjel, de úgy látszik, ezen a délutánon ez kellett" - mondta a mindig szűkszavú Varga, aki azért még hozzátette: "Csütörtökön az oroszt is meg akarom verni."
"Varga remekül, nagy szívvel bokszolt, és azok a testre mért ütései is alaposan meggyengítették grúz ellenfelét, amelyekre nem adtak pontot az ítészek." - tette hozzá Balzsay Károly szövetségi kapitány.

"Csodálatos liverpooli napok, már van két érmesünk, és a nagyágyúink még nem is bokszoltak a negyeddöntőben!" - lelkendezett Csötönyi Sándor, a magyar szövetség elnöke.
Az esti programban Bacskai Balázs (69 kg) lép kötelek közé - éremért.
Eredmény:

60 kg, negyeddöntő:
Varga Miklós-Koba Fakadze (grúz) p. gy. 8-6
korábban:
48 kg, negyeddöntő:
Ungvári István-Anton Bekis (fehérorosz) p. gy. 8-2
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását