2024. április 29. - Péter

Csak az Alkotmánybíróságban bíznak

A köztársasági elnökhöz és az Alkotmánybírósághoz fordul a Stabilitás Pénztárszövetség a magánnyugdíjpénztári tagdíjak állami nyugdíjrendszerbe való átirányítása miatt.
2010. október 26. kedd 13:09 - HírExtra
Juhász Istvánné, a Stabilitás főtitkára kedden Budapesten sajtótájékoztatón elmondta, a szervezet azt tanácsolja tagjainak, hogy amíg a kompenzációra vonatkozó részletszabályok nem tisztázottak, senki ne lépjen vissza az állami rendszerbe, mert rosszabbul is járhat. A főtitkár elmondta: a következő 14 hónapban a pénztártagok bruttó béréből levont tagdíjakat irányítják át az állami nyugdíjalapba, pénztártagonként összesen átlagosan 140 ezer forintot.

Kifejtette, az Országgyűlés által hétfőn elfogadott törvényben azonban nyoma sincs annak, hogy a pénztárak tagjait az állam később bármi módon kárpótolná az elvont tagdíjak és azok elmaradt hozama miatt.

A Stabilitás Pénztárszövetség levélben fordult Schmitt Pál köztársasági elnökhöz, amelyben azt kéri, hogy küldje alkotmányossági normakontrollra a törvényt, az Alkotmánybíróságnál pedig kérelmezik majd, hogy haladéktalanul helyezzék hatályon kívül a jogszabályt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását