2024. április 28. - Valéria

Vall és tagad egyszerre

Különös rajtot vett kedden a németországi Wendenben tavasszal egy fagyasztóban felfedezett három halott csecsemő anyjának büntetőpere: a 44 éves asszony egyfelől elismerte, hogy ő tette az újszülötteket a hűtőládába, ugyanakkor tagadta, hogy meg akarta vo
2008. november 11. kedd 18:16 - Hírextra
Az egész Németországot megdöbbentő bűntettre májusban úgy derült fény, hogy a különben férjes és három felnőtt gyermekével együtt élő anya családtagjai pizzát kerestek a pincei fagyasztóban, ahol rábukkantak a három, törülközőbe burkolt bébire. Az ügyészség végül egy 2003-ban és egy 2007-ben született kislány meggyilkolása miatt emelt vádat az asszony ellen, a harmadik, feltehetően 1986-ban vagy 1987-ben megölt újszülött ügye ugyanis már elévült.

Az ügyvédek a keddi tárgyaláson azt hangoztatták, hogy az asszony "nem kívánta és nem is ellenezte a három terhességet", egyszerűen csak az utolsó pillanatig titkolta azokat, mert "pánikszerűen félt az orvosoktól." Így történt, hogy "végül a fagyasztóba tette a gyermekeket." A védőbeszédek említést tettek a nő egyre erősebb alkoholizmusáról is.

Az elmúlt években számos többszörös gyermekgyilkosság döbbentette meg a német közvéleményt, ezek közül a legszörnyűbb sorozat egy volt NDK-lakos nevéhez fűződik: ő az évek során kilenc gyermekét ölte meg közvetlenül a szülés után, majd virágvázákba temette őket. 2006-ban 15 évi börtönbüntetésre ítélték, a verdiktet éppen áprilisban erősítették meg a fellebbviteli tárgyaláson.
Tavaly legalább négy hasonló horrortörténet szolgáltatott szomorú szenzációt Németországban. Három esetben is közvetlenül születésük után ölték meg a csecsemőket (összesen nyolcat). A negyedik esetben egy 31 éves anyát gyanúsítanak azzal, hogy megfojtotta öt - 3 és 9 év közötti - fiát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását