2024. május 5. - Györgyi

MKSZSZ: elfogadhatatlan a jövő évi büdzsé

Elfogadhatatlannak tartja az oktatási ágazatban dolgozók és tanulók számára a pénzügyi válság hatására napvilágot látott kormányzati elképzeléseket és annak a jövő évi költségvetésben megjelenő részleteit a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet
2008. november 11. kedd 14:10 - Hírextra
Meggyőződésünk, hogy a válság terheit nem csak azoknak kellene viselniük, akik látható jövedelemmel rendelkeznek, hiszen így is Európában a legnagyobb mértékben a hazai bérből élő réteg viseli a közös terheket - összegezte álláspontjukat az érdekvédő, hozzátéve: a megszorító intézkedések a közalkalmazottak, pedagógusok, nyugdíjasok megélhetését nehezítik.

A szakszervezet szerint ez a döntés elkerülhetetlenül a társadalmi feszültségek további növekedését eredményezi.Tóth József felidézte, hogy oktatási intézmények összevonásával az előző évben több ezer pedagógus veszítette el állását.

Az MKSZSZ nem tudja elfogadni azt a kormányzati törekvést, amellyel az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság és a kormány 2007. február 19-i megállapodását - ez a 2009. évi béremelésekre vonatkozó előírásokat is tartalmazza - egyoldalúan kívánja megváltoztatni. Az MKSZSZ a többi oktatási és közszolgálati szakszervezetekkel, konföderációkkal együtt részt vesz a további érdekegyeztetésben, s az ott hozott egységes közszolgálati döntéseket, akciókat is támogatja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását