2024. május 3. - Tímea, Irma

A KDNP a BKV-ról

A Budapesti Közlekedési Zrt. marketing-szolgáltatásokra hirdetett pályázatot, várhatóan százmillió forintos értékben, ez a kiadás tovább csökkenti az utazóknak nyújtott szolgáltatások színvonalának minőségét és tovább rontja a Társaság pénzügyi mérlegét.
2008. július 9. szerda 17:33 - Hírextra
A pénzügyi helyzet ellehetetlenítését megcélozva a vállalat egy másik versenyeztetési eljárást is indít a BKV arculatának frissítésére.

Ezt a cég belső szabályai szerint bonyolítják, mely várakozásuk szerint nem éri el az 50 millió forintos értékhatárt.

A közbeszerzési törvény kimondottan tiltja a beszerzések „feldarabolását”, vagyis értékhatár alatti tételekre bontását, mivel ezzel elkerülhető a közbeszerzés. A logikusan összetartozó szolgáltatások, mint a marketingszolgáltatás és az arculatfrissítés, csakis közbeszerzés keretein belül pályáztatható.

A „közbeszerzés-mentes” eljárás a BKV kommunikációval is megbízott igazgatóhelyettesének, Regőczy Miklósnak - akit a Felügyelő Bizottság a busztender ügyében felelősnek talált, ennek ellenére a mai napig ő látja el ezt a feladatot - külön utasítására belső pályázaton lett meghirdetve.

A házipályázat kiírásában az ajánlati ár nem meghatározó elem, sőt egyáltalán nem derül ki, milyen elvek szerint bírálják el a jelentkezőket.

A BKV nemrégiben, megalapításának 40. évfordulójára, több palack 40 éves „TOKAJI Aszúesszenciá”-t ajándékozott egy exkluzív sorozatból, - szakértők szerint - darabonként közel 100.000 Ft értékben, ami a sok közül csak egyetlen, ám tökéletes példája a kontroll nélküli pazarlásnak.

Hasznosabb és olcsóbb lett volna 40 vonaljegyet ajándékozni a főváros és a BKV vezető tisztségviselőinek, hogy testközelből megtapasztalhassák a Budapesti Közlekedési Vállalat nyújtotta lepusztult minőségű szolgáltatásokat, és a budapestiek kamikaze típusú „utazásélményét”.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását