2024. április 26. - Ervin

Kertész Imre Gályanaplója a zágrábi könyvvásáron

Kertész Imre Gályanapló című kötete horvát nyelven és Marin Drzic dubrovniki reneszánsz drámaíró Dundo Maroje című vígjátéka 18 nyelven, köztük magyarul is olvasható Horvátország legnagyobb könyves seregszemléjén, az Interliberen, amely szerdán nyílik a z
2008. november 11. kedd 19:36 - Hírextra
"Horvátország legnagyobb könyvesboltjában" a vendéglátókon kívül tíz ország (Ausztria, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Montenegró, Irán, Németország, Lengyelország, az Egyesült Államok, Szerbia és Nagy-Britannia) 300 kiadója mutatja be kiadványait, mintegy százezer kötetet. Idén a nemzetközi könyvkiállítás díszvendége Izrael.

Valódi vásárról van szó, mert a belépés ingyenes és a könyveket nagy kedvezménnyel árusítják szerdától vasárnapig, a hétvégén hosszított nyitva tartással este kilencig - mondat el az MTI-nek Zágrábból Xenia Detoni, a kortárs magyar irodalom, köztük Kertész Imre fordítója. Hozzátette, hogy a Gályanaplót, mint minden Kertész kötetet, a Fraktura Kiadó gondozta.

A dubrovniki egyetem mediterrán tanulmányok intézete a városi Horvát Maticával közösen jelentette meg Marin Drzic (1508-1567), Dubrovnik híres szülötte, a reneszánsz drámaíró nem kevésbbé híres komédiáját, a Dundo Marojét (Maroje bácsi) mégpedig egy kötetbe kötve 18 nyelven, köztük magyarul Csuka Zoltán (1901-1984) fordításában a szerző 500. születésnapja tiszteletére.

A darabot a 2008-as Dubrovniki Nyári Játékokon hatalmas sikerrel mutatta be a debreceni Csokonai Színház társulata Vidnyánszky Attila rendezésében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását