2024. május 3. - Tímea, Irma

"Sétáló" koncert a Műcsarnokban

Hang-Kép címmel a Műcsarnokban ad rendhagyó koncertet az UMZE Kamaraegyüttes szombaton; a zeneművek a kiállítási termekben hangoznak el, kapcsolódva a Lipcse-jelenség című tárlathoz.
2008. április 25. péntek 08:59 - Hírextra
Mint azt Tihanyi László zeneszerző, az est zenei szerkesztője az MTI-nek elmondta, "sétáló" koncertet szerveznek, amely alatt teremről teremre mennek a látogatók, s mindenhol meghallgatnak egy-két művet. A különleges hangversenyhez olyan darabokat válogattak össze, amelyek nagyon rövidek, a leghosszabb tíz, a legrövidebb két perces. Tihanyi László megjegyezte, hogy ezeknek a rövid daraboknak a nagy hangversenytermekben nincs esélyük, egy normál koncerten elvesznek.

Horváth Balázs Cirkuszoid és Vidovszky László Postscriptum című művének ez lesz az ősbemutatója, de Heiner Goebbels In the Basement, Jörg Widmann Air és Beat Furrer Apoklisis című darabja sem hangzott még el Magyarországon - hangsúlyozta Tihanyi László.

A lipcsei iskola névvel fémjelzett kortárs német képzőművészetet bemutató kiállítás tárgyai között elhangzó művek német és magyar zeneszerzők munkái, melyek nagyjából azonos időben keletkeztek, a rendszerváltást követő években.

A rendhagyó "sétáló koncerten" Csapó Gyula, Eötvös Péter, Faragó Béla, Horváth Balázs, Jeney Zoltán, Kurtág György, Sári József, Sáry László, Szőllősy András, Tihanyi László, Vidovszky László, Frank Corcoran, Beat Furrer, Wolfgang Rihm, Jörg Widmann Az előadók: Bársony Péter, Ittzés Gergely, Klenyán Csaba, Kovalcsik András, Holló Aurél, Horia Dumitrache, Horn András, Rozmán Lajos, Mérey Anna, Sipkay Deborah, Takács Ákos, Vékony Ildikó és Winkler Orsolya művei hangzanak el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását