2024. május 14. - Bonifác

Glóriás angyali sereg

Az ember önző. Isten az embert saját képmására teremtette. Akkor Isten is önző természetű? Nem tudhatjuk. Csak az biztos, hogy Tunyó vasárnaptól az égi zenekarban énekel, Radics, Bencsik, Cserháti, Vadölő társaságában. Nekünk maradt a csend, mely „o
2008. november 11. kedd 13:29 - Brü
Elment a hang, a vezénylési hőstenor, a jellegzetes orr-ráncolós arc, egy végtelenül szerény és mindig jókedvű ember. Meghatározó jelensége volt az elmúlt harminc év magyar rockzenei életének, mégsem volt harsány, törtető. Csendben, mégis hangosan tette a dolgát azokban a zenekarokban, melyeknek tagja volt. A színpadon érezte igazán otthon magát, neki az volt a fontos, hogy ott kimagaslót nyújtson a közönségének. Koncert előtt már lázban égett, várta a pillanatot, amikor kiállhat a közönség elé.

Dunakeszin

Az első olyan koncerten ahol már nem lehetett ott, mert kórházban feküdt, csak neki sírtak a gitárok, szólt az ének és a taps. Mindenki erőt akart adni neki a jelenlétével. A zenekar tagjainak és a közönségnek is nagyon hiányzott. A színpadon összeszokott zenészek szinte keresték őt, de csak egy árva, középen álló mikrofon jelezte, hogy Tunyó tagja ennek a bandának és ott van közöttünk. Szívbemarkoló érzés volt olyan kemény embert elérzékenyülve látni a színpadon, mint Rudán Joe, vagy Vikidál Gyula.



A koncert utolsó számaként a technika segítségével Tunyóval együtt játszották el a Menj tovább című nótát. Az ő hangja szólt, a zenekar játszott, a társak vokáloztak, egy kivetítőn élet-és koncertképek jelentek meg. A közönség végig Tunyóval énekelt, eufórikus állapotban. Mindenki erőt, szeretetet akart sugározni felé, hogy felépüljön, megvívja ezt a harcot is. Ma már tudjuk, hogy ezt az erőt a nagy utazáshoz használta fel, ki tudja milyen az út odaát.

Veled, de nélküled

Tunyónak már nem fáj a világ. A zenekarnak viszont nélküle kell felmenni a színpadra és mulattatnia kell a közönséget, úgy ahogy Leoncavallo operájában elhangzik:

"Míg agyad szinte megszállja a téboly,
Az ember fönn a színmű mókáit játszva
Le kell, hogy győzze vad dühét!...
Öltsd fel zekédet,
Kend be liszttel a képed!
Pénzt ád a néző s mulatni jól akar!
S ha Arlekinnal Colombina megcsal,
Kacagj Bajazzo, s kitör a tapsvihar!
Ha jajgat lelked, te járd a bolondját,
Mondj élcet élcre, ha szíved megreped!
Ah!
Kacagj Bajazzo...S mókázva rejtsd, ó, rejtsd el égő sebed!..."

Isten Veled „kis Tunyó”, minden koncerten találkozni fogunk.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását