2024. május 6. - Ivett, Frida

Diót tör Eger

A Diótörő című zenés mesejáték bemutatójára készülnek az egri Gárdonyi Géza Színházban, a történet táncos feldolgozását Barta Dóra Harangozó-díjas táncművész, érdemes művész rendezi.
2008. november 11. kedd 08:33 - Hírextra
A darab bemutatóját december 12-én tartják. Mint Pilisy Csenge, a teátrum sajtóreferense elmondta, hogy a Diótörő olyan táncjáték, amelyben együtt jelenik meg a gyerekeknek szóló mesevilág a tánc és a próza nyelvén.

"Tizenkét évesen táncoltam a Diótörőt az Operában és az Erkel Színházban. Életre szóló, meghatározó élmény volt, ezért valami hasonlót szeretnék megfogalmazni majd a mai gyerekeknek is - tolmácsolta Barta Dóra koreográfus, rendező szavait a referens.

A Diótörő és Egérkirály meséje olyan világba vezeti a nézőket, amelyet gyerekként jól ismerünk, ám felnőttként elveszítünk - mondta el a darabról Pilisy Csenge. A gyerekek ugyanis nem tesznek különbséget emberek és tárgyak, emberek és állatok között: számukra valamennyinek mesébe illő sorsa, élete és lelke van.

A darabban minden életre kel, a karácsony amúgy is csillogó csodavilága újabb és újabb csodákat rejt, akárcsak az előadás, hiszen a látványos, érzelmes és szórakoztató színpadi mesevilág minden gyermek számára a színház varázsát is felfedi.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását