2024. április 20. - Tivadar

Alkalmas az általános vitára az ORTT büdzséterve

Kormánypárti voksokkal és a szabad demokrata tag szavazatával, ellenzéki tartózkodás mellett általános vitára alkalmasnak találta az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) jövő évi költségvetésének tervezetét keddi ülésén az Országgyűlés Kulturális é
2008. november 11. kedd 12:06 - Hírextra
A testület alig fél órányi tanácskozás után félbeszakította ülését, hogy a tagok részt vehessenek az előadó-művészeti törvény plenáris vitáján; az ülést várhatóan délután két órától folytatják a jövő évi büdzsé tervezetének megvitatásával.

A bizottság elé az a szövegváltozat került, amelyik "pótlólagos forrásokra nem épít" - mondta az ülésen Majtényi László, az ORTT elnöke, aki megjegyezte, "elég sajnálatos, de nem teljesen érthetetlen", hogy a javaslat szerint csökkennének a támogatásra kiosztható források, miközben a három közmédium kuratóriumának juttatása 440-ről 770 millió forintra emelkedik.

Tellér Gyula (Fidesz) az ülésen azzal érvelt a gyors tárgyalás mellett, hogy előterjesztésben azok az évről évre megjelenő problémák látszanak, amelyek miatt az ellenzék rendre tartózkodik az általános vitára alkalmasságról szóló voksolás során.

Ezek között említette, hogy kevés a tévékészülékek után beszedett üzembentartási díj, a rendelkezésre álló források nem fedezik az ORTT igényeit, a szükséges pénzt fejezetek közötti átcsoportosítással, feles döntéssel teremtik elő.

Jánosi György (MSZP) az ülésen arról beszélt: "minden remény megvan arra", hogy a közeljövőben új médiatörvény szülessen, amely rendezi ezeket a vitatott kérdéseket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását