2024. április 29. - Péter

Majdnem négymilliós jutalom a sakk aranyéremért

A magyar férfi válogatott az ötödik, a női a nyolcadik helyen lesz kiemelt a csütörtökön kezdődő drezdai sakkolimpián, amelyre 152 ország - minden idők legerősebb mezőnye - nevezett.
2008. november 11. kedd 12:08 - Hírextra
A férfi együttes Lékó Péter, Polgár Judit, Almási Zoltán, Balogh Csaba, Berkes Ferenc összeállításban játszik, míg a nőknél a vietnami származású Hoang Thanh Thrang mellett Vajda Szidónia, Mádl Ildikó, Rudolf Anna és Schneider Veronika ül asztalhoz.

Állami eredményességi jutalom az 1-6. helyért jár mindkét csapatnak: az aranyérem fejenként nettó 3,75 millió, az ezüst 3 millió, a bronz pedig 2,22 millió forintot ér, de még a hatodik helyért is jár 1,1 millió.

A 154 csapatos férfi mezőnyben (a házigazda németek három együttest indítanak) Örményország a címvédő, de a legnagyobb esélyes a Vlagyimir Kramnyik vezette orosz válogatott. A nőknél is az oroszok a favoritok, itt Ukrajna nyert két éve Torinóban.

A 11 fordulós svájci rendszerű tornán a sakkolimpiák történetében először a meccspontok döntenek (a győzelemért 2, a döntetlenért 1 pont jár), holtversenynél a táblapontokat veszik figyelembe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását