2024. április 19. - Emma

A pécsi EKF a lipcsei műemlékvédelmi szakkiállításon

A Pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program is bemutatkozik a "denkmal" (műemlék) elnevezésű, műemlékvédelemmel, restaurálással és régi épületek helyreállításával foglalkozó európai szakkiállításon, melyet november 20. és 22. között rendeznek a német
2008. november 11. kedd 17:33 - Hírextra
Neumayer Petra beszámolt arról, hogy a rendezvény díszvendége Magyarország, melynek standján Pécs kiemelt helyet kap, hogy népszerűsítse értékeit, látnivalóit, s 2010-es rendezvénysorozatát.

A baranyai megyeszékhely delegációjának tagjai Pécs világörökségi építészetének kérdéseiről és az EKF-programról tartanak előadást az érdeklődőknek, akik Zsolnay-kerámiákat és az EKF-programhoz kapcsolódóan a lakosság üzeneteit, festményeit megörökítő, úgynevezett jövőköveket is megtekinthetnek, melyekkel két év múlva egy sétányt szeretnének burkolni Pécsett.

Ulrike Lange vásárigazgató idén márciusban, Budapesten jelentette be, hogy az idei "denkmal"-nak Magyarország lesz a díszvendége. Hangsúlyozta: kíváncsiak arra, mit állít ki Magyarország, milyen különleges dolgokat tud kínálni a műemlékvédelem területén, de várják annak dokumentálását is, mit tesz az ország a műemlékek megóvása érdekében.

Deme Péter, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) társadalmi kapcsolatok igazgatóságának vezetője akkor elmondta: 2006-ban kérte fel a "denkmal" Magyarországot arra, hogy a 2008-as rendezvény díszvendége legyen. Magyarország 2 standon, összesen mintegy 300 négyzetméteren mutatkozik be Lipcsében.

A vásárt 1994 óta rendezik meg a német városban. A nemzeti és nemzetközi szakértők szakmai találkozóján a restaurátorok, építészek, tervezők, építőmérnökök mellett műemléki szakhatóságok, művészettörténészek, politikusok, építőanyag-gyártók, építtetők, valamint beruházók és tulajdonosok is részt vesznek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását