2024. április 29. - Péter

Vasárnap temetik Kovács Ágnes Annát

Vasárnap délután 14 órakor lesz Kovács Ágnes Anna színművész hamvasztás utáni búcsúztatása az aradi Felső temetőben - közölte az MTI-vel Kovács Maja, Honvéd Együttes kommunikációs menedzsere hétfőn.
2008. november 10. hétfő 14:33 - Hírextra
Az együttes egy későbbi időpontban közös virrasztást tervez Budapesten és Marosvásárhelyen a fiatal színművész emlékére - tudatta Kovács Maja.Kovács Ágnes Anna, a Honvéd Együttes Kamaraszínházának volt tagja október 26-án, életének 34. évében tragikus hirtelenséggel hunyt el.

Kovács Ágnes Anna 2002-től 2007 végéig játszott a budapesti Honvéd Együttes Kamaraszínházában. A színésznő Aradon született 1975-ben, 1997-ben végzett a Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetemen. 2002-ig a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának volt tagja, majd a budapesti Honvéd Együttes

Kamaraszínházához szerződött.Az elmúlt években játszott Csíksomlyón az István, a királyban, a tatabányai Jászai Mari Színházban, a Meridián42 társulat előadásaiban, legutóbb pedig az Agria Nyári Játékokon láthatta őt a közönség. Főbb színházi szerepei között volt például Manci (Heltai Jenő: Tündérlaki lányok) és Orsetta (Goldoni: Chioggiai csetepaté), emellett címszereplő volt Jean Girandoux Elektrájában. Megformálta egyebek között Theát Wedekind Tavasz ébredése, Titániát Shakespeare Szentivánéji álom, Évát Madách Imre Az ember tragédiája című drámájában.

A színművésznő Sára Sándor filmrendező A vád című alkotásában Pásztor Máriát alakította; Gulyás Gyula a Fény hull arcodra édesem című filmjében a feleség, Hajdu Szabolcs pedig a Tamara című mozijában Bori szerepét bízta rá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását