2024. május 5. - Györgyi

A Jamiroquai csütörtökön koncertezik

Az őrületes fejfedőiről és még őrületesebb táncmozdulatairól híres Jay Kay és zenekara, a Jamiroquai csütörtökön koncertezik a Szigeten, fellépésük a fesztivál mindenkit megmozgató "durranásának" ígérkezik.
2008. augusztus 13. szerda 19:30 - Hírextra
Az utóbbi időben egyre-másra felröppenő, Jay Kay tervezett visszavonulását pedzegető pletykákat megcáfolandó az extravagáns énekes és bandája februárban világkörüli turnéra indult, melynek állomásai közé tartozik többek között Spanyolország, Portugália, Oroszország, Monaco és Lengyelország, a Sziget után pedig Németországot veszi célba a kilencvenes évek egyik legnépszerűbb brit zenekara.

A korai nyugdíjba vonulásról szóló híresztelések ugyanakkor nem voltak teljesen alaptalanok: az 1,8 millió dolláros kocsigyűjteménnyel rendelkező frontember köztudottan a sebesség megszállottja, emiatt, valamint nem titkolt drogproblémáiból adódóan többször is összeütközésbe került a törvénnyel. Jogosítványát számtalanszor bevonták, nem egy elvonókúrán vett részt, rosszabb napjain pedig megesett, hogy fizikailag bántalmazta az őt követő riportereket.

Ha kevésbé morózus hangulatban találták a paparazzók, Jay Kay "csak" a kamerájukat vágta földhöz.A sportautókért rajongó sztár több "kedvencét" is szerepeltette már videoklipjeiben, melyek közül állítólag a Cosmic Girl forgatása alatt többet is összetört.

Híres autógyűjteménye, melyben található többek között Ferrari, BMW, Mercedes és Lamborghini, hamarosan újabb taggal bővül: a hírek szerint Jay Kayé lesz azon limitált számú Aston Martinok egyike, melyből összesen 77 darabot tervez gyártani a cég és amelyet a világ legdrágább kocsijaként tartanak számon.

A vad tivornyáiról is elhíresült sztár a közelmúltban állítólag jó útra tért: az utóbbi években a zenei élet partvonalán ücsörgő énekes végleg leküzdötte kábítószer-függőségét és újult erővel vetette bele magát a munkába. Az év elején bejelentette, hogy bandájával egy új albumon dolgozik, melynek megjelenését a jövő évre tervezik. A frontember felépülését jelzi az is, hogy a stúdiófelvételek mellett élő fellépéseket is vállal világszerte.

A koncertkörút korábbi állomásairól tudósító rajongói oldalak szerint Jay Kay hatalmas formában van, fellépésein frenetikus a hangulat, és bár néhányan nehezményezték, hogy felszedett pár kilót, a többség szerint ez is csak azt bizonyítja, hogy kedvencük felhagyott a kokain és a crack használatával, és végre egészséges életet él.

A rajongóknak az sem szegi kedvét, hogy az 1992-ben alakult formáció sajátos táncmozdulatokkal operáló énekesét leszámítva teljesen kicserélődött, mint ahogy az sem, hogy az együttes zenéje is sokat változott az idők során. A kezdeti idők acid jazz hangzását fokozatosan felváltó elektro-discofunk sokak szerint éppoly eredeti és izgalmas, mint a Jamiroquai számára az ismertséget meghozó korábbi dallamok.

Az együttes, melynek neve az angol "jam" (örömzene) és "iroquai" (irokéz) szavak összetételéből ered, eddig hét lemezt adott ki, melyek közül az utolsót, a High Times: Singles 1992-2006 című válogatásalbumot egy 35 ezer méteres magasságban szálló repülőgépen adott koncerttel népszerűsítettek, megdöntve ezzel hat világcsúcsot is, többek között "a legmagasabban adott koncert" és a "leggyorsabb koncert" rekordját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását