2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Kétszeres WMA-díj a zenekarnak

Az idén rendkívül sikeres brit rockegyüttes, a Coldplay a World Music Awards két díjával gyarapította trófeagyűjteményét vasárnap. Kétszeres díjazott rajta kívül Leona Lewis és Kid Rock, életműdíjas a Beatles.
2008. november 10. hétfő 11:01 - Hírextra
A Monacóban megtartott díjkiosztón a Coldplay nyáron megjelent lemeze, a Viva La Vida a világ legkelendőbb albumaként kapta a díjat. A korong az év folyamán listát vezetett többek között Angliában, az Egyesült Államokban, Franciaországban, Japánban és Németországban. A zenekar, amely nem volt jelen a díjkiosztón, elnyerte az év legjobb rockteljesítménye elismerést is.

Az év legjobb énekesnője a popkategóriában Leona Lewis, aki Madonnát és Mariah Careyt utasította maga mögé. A férfiak között ugyanezt a címet az amerikai Kid Rocknak ítélték oda, akit az év legjobb pop-rock teljesítményéért is kitüntettek. A nők között az év legjobb pop-rock alakításáért Amy Winehouse kapott díjat, aki nemcsak teljesítményével, hanem zűrös magánéletével is a világ figyelmének középpontjába került.

A rhythm and blues kategória legjobb énekese Alicia Keys, a hiphop és rap legjobb előadója Lil Wayne. A legsikeresebb internetes sztár pedig a szenegáli Akon. A rendkívül népszerű angol Leona Lewist az év felfedezettjeként is díjazták.

A Beatles együttes nevében Ringo Starr vehette át a World Music Awards gyémántdíját, amelyet azoknak az énekeseknek és együtteseknek adományoznak, akiknek lemezeiből több mint százmillió példány fogyott szerte a világon. (A WMA illetékesei szerint a Fab Four eladott lemezeinek száma meghaladja az egymilliárdot.) Életműdíjat kapott L. A. Reid lemezkiadó is, a zene fejlődését szolgáló kimagasló érdemeiért.

A World Music Awardson nem a világzenei műfaj legjobbjait, hanem a legtöbb lemezt eladó művészeket jutalmazzák a nemzetközi eladási statisztikák alapján.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását