2024. április 23. - Béla

Magyar filmet díjjaztak

A Csempelevél című magyar alkotás nyerte el a marosvásárhelyi 16. Alter-Native nemzetközi rövidfilm fesztivál nagydíját - adták hírül vasárnap a szervezők.
2008. november 9. vasárnap 19:35 - Hírextra
Az MTI bukaresti irodájához eljuttatott közlemény szerint a marosvásárhelyi városvezetés által felajánlott nagydíjat Feszt Judit és Somogyvári Gergely, a Csempelevél című film alkotói vehették át.
Az idei fesztiválon más magyar filmek is elnyerték a résztvevők tetszését, hiszen Szecsanov Martin a Lopott ritmusok (HIPI-HOPI) című filmjéért megkapta a román közszolgálati rádió díját, Szirmai Márton A süllyedő falu című filmjét pedig a Román Nemzeti Filmintézet díjazta.

A zsűri különdíját a lett Jurgis Krasons kapta meg Fekete doboz című filmjéért, a legjobb diákfilmnek ítélt Simó Sándor emlékdíjat pedig a Csehországból érkezett Akile Nazli Kaya, a Zlin-i leves című film alkotója vehette át. A román kulturális minisztérium díja Retto Caffié, A vonalon című német-svájci koprodukció alkotójáé lett.

Sipos Levente, a fesztivál igazgatója elmondta: az idén sok jó film vett részt a versenyben, amely emiatt nagyon kiegyensúlyozott volt. A zsűrinek összesen 55 film közül kellett kiválasztania a díjazásra érdemes alkotásokat. A versenyben 13 magyar film vett részt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását