2024. május 2. - Zsigmond

Hegek nélküli műtét

Az országban elsőként a Pécsi Tudományegyetem sebészeti klinikáján vezetik be a hegek nélküli műtéti eljárást, az első beavatkozásra várhatóan fél év múlva kerül sor - írta hétfőn az Új Dunántúli Napló.
2008. november 10. hétfő 10:45 - Hírextra
Wéber György professzor, a klinika igazgatója elmondta: az állatkísérletek már befejeződtek, azok eredményeiről a múlt héten rendezett nemzetközi konferencián számoltak be. A forradalmian új eljárást az etikai engedélyezést és az adminisztrációt követően jövő év közepétől alkalmazzák a baranyai megyeszékhelyen.

Az Egyesült Államokban és Európa több országában sikeres, hegek nélküli műtéteknek köszönhetően a betegek kis túlzással az operációt követően haza is mehetnek.

Pécsett az új eljárással első körben epehólyag-műtéteket végeznek majd, melyekből eddig a városban és körzetében évente 200-300-ra került sor a mostanáig legmodernebbnek tartott laparoszkópos eljárással - olvasható a baranyai napilapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását