2024. május 18. - Erik, Alexandra

A szocik kinyalnák Budapestet

A főutak mindkét oldalán és teljes hosszában ugyanazok a szabályok legyenek érvényesek. Takarítsák ki Budapestet, jövőre ötödével növeljék az illemhelyek számát, a bicikliutakat ne a járdákból vágják le, a közparkok ne szemétlerakók, hanem rendezvényparko
2008. november 8. szombat 07:20 - Hírextra
Budapesten visszaszorulóban vannak a közösségi terek. Az MSZP célja, hogy ezt a folyamatot megfordítva a parkok „élhető” pihenőhelyek legyenek - ebben summázta a lap kérdésére az MSZP most elkészült, 2020-ig szóló új Budapest-tervét Burány Sándor, a szocialisták fővárosi elnöke.

A tervet a párt több száz budapesti önkormányzati képviselője november 26-án vitatja meg. Burány szerint nem az MSZP–SZDSZ kormányzati koalíció tavaszi szakítása miatt írtak most új várospolitikai tervet, hanem azért, hogy a budapestieknek a következő választásokig legyen idejük „beleszólni” a december közepétől online vitára bocsátott programba.

Az elgondolás szerint a közösségi terek visszahódításának egyik fontos eleme, hogy 2009-től az elvadult, elzüllött, korábbi szórakoztatóparki funkcióját elvesztett Népligetet visszaadnák a fővárosiaknak. A Margitszigeten összesen három fővárosi nagyrendezvényt tartanának egy évben, minden más átkerülne a Népligetbe, amely a következő évtized elejére Európa egyik legsokoldalúbb nagyvárosi rendezvényparkjává válna.

Burány Népszavának adott nyilatkozata szerint a program a közigazgatásban is hoz újítást: az önkormányzatok ügyfélszolgálatain fokozatosan bevezetnék a „délutános műszakot”, vagyis a késő estig tartó nyitva tartást, hogy senkinek ne kelljen kivennie csak azért egy nap szabadságot, hogy elintézze például a jogosítványa meghosszabbítását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását