2024. május 6. - Ivett, Frida

Orbán: az ország változást akar

Orbán Viktor szerint soha ennyire egységesen nem akart még változást az ország.
2010. március 30. kedd 18:47 - HírExtra
A Fidesz elnöke, miniszterelnök-jelöltje kedden, Székesfehérváron tett látogatásakor azt mondta: le kell zárni az elmúlt nyolc évet, amely tönkretette Magyarországot. A korszak lezárásához pedig először "tiszta vizet kell önteni a pohárba".

Orbán Viktor - aki a párt Fejér megyei listájának vezetője is - Székesfehérváron ellátogatott az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokhoz, ahol fejet hajtott az intézmény egy éve elhunyt névadójának emlékére emelt kopjafánál és elhelyezett egy szál fehér rózsát.
Ezután megtekintette a jégcsarnokot, s rövid megbeszélést folytatott a múlt héten magyar bajnokságot nyert Sapa Fehérvár AV19 szakosztály-igazgatójával, idősebb Ocskay Gáborral.

Szó esett köztük a héten alapított jégkorong akadémiáról, és a jégcsarnok infrastruktúra-fejlesztésének szükségességéről, az utánpótlás nevelést és a közönség korcsolyázását egyaránt szolgáló edzőpálya építésének fontosságáról.

Ezt követően a politikus a Petőfi Moziba látogatott. Az intézmény előtt többen várták, autogramot kértek tőle, majd a pártelnök interjút adott a Fehérvár Televíziónak és a Fejér Megyei Hírlapnak.

A megyei napilapnak adott interjúban Orbán Viktor rámutatott: le kell zárni az elmúlt nyolc évet, amely tönkretette Magyarországot. A korszak lezárásához pedig először "tiszta vizet kell önteni a pohárba".

"Tisztázni kell az ország valóságos helyzetét, mert ma a gazdasági adatok meghamisítása miatt lehetetlen a tisztánlátás" - mondta.

Hozzátette: ahhoz, hogy a múltat le lehessen zárni, meg kell tenni az elszámoltatáshoz szükséges lépéseket, "mert nem természeti katasztrófa tette tönkre Magyarországot", hanem kormányzati döntések sorozata, azért pedig valakiknek viselniük kell a felelősséget".

A további tennivalókat sorolva elmondta: hozzá kell kezdeni egy jelentős adócsökkentéshez, mert munkahelyekre van szükség, azt pedig másként nem lehet teremteni, mint adócsökkentéssel, a vállalkozásokat sújtó bürokrácia leépítésével, az adórendszer egyszerűsítésével.

Fontos feladatként említette Orbán Viktor a rend helyreállítását, s az államigazgatás olyan jellegű átalakítását, hogy rövidebb idő alatt jobb minőségű szolgáltatásokat nyújtson az embereknek.

A Fidesz elnöke végül arra buzdított, hogy a választópolgárok ne tekintsék lefutottnak a választást, menjenek el szavazni, mert az ország talpra állítása érdekében az első lépést az embereknek kell megtenniük április 11-én.

Az interjúk után Orbán Viktor rövid sétát tett a Székesfehérvár belvárosában. Útját többször meg kellett szakítani, mert sokan megállították, volt, aki autogramot kért, mások pedig sok sikert kívántak neki és pártjának a választásokhoz és az azt követő "kemény munkához".

Az egyik belvárosi kávézóban eltöltött néhány perces pihenő után Orbán Viktor, több székesfehérvári politikus - köztük Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő és Vargha Tamás képviselőjelölt, városi tanácsnok - társaságában a 100 százalékos magyar tulajdonú Jüllich Glas céghez látogatott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását