2024. április 24. - György

Péntektől jaj a bagósoknak

Ezentúl 1000 kunába (több mint 37 ezer forint) kerül, ha valaki tiltott helyen gyújt cigarettára Horvátországban.Péntektől lépett hatályba az EU tagállamokban is érvényes rendelet egyik fele, vagyis péntektől tilos rágyújtani óvodákban, iskolákban és kórh
2008. november 7. péntek 18:45 - Hírextra
Horvátország lakosságának több mint 30 százaléka dohányzik, a kávézókban, éttermekben, munkahelyeken és más hivatalos helységekben még "füstölhetnek", de nem sokáig, mert a jövő hónaptól fél évet kapnak a vendéglátó- és munkahelyek arra, hogy bevezessék a füstmentes zónát.
Az éttermek tulajdonosainak ki kell alakítaniuk olyan helyiséget, amelyben tilos a dohányzás. A kávézókban sem lehet majd rágyújtani, s csak a jó időben reménykedhetnek a nikotinisták, mert a teraszokon ülve a kávé mellé meggyújthatják a cigarettájukat.

Zágráb belvárosában, az egyetem bölcsészkara, és a baleseti sebészeti klinika előtt az esős idő ellenére a hallgatók és a betegek is elkeseredetten dohányoztak - írta helyzetjelentésében a Jutarnji List című zágrábi napilap.

Horvátország több éve csatlakozási tárgyalásokat folytat az EU-val, s arra számít, hogy 2010-re a szervezet teljes jogú tagja lehet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását