2024. április 20. - Tivadar

Balatonalmádi díszpolgára lett Cseh László

Cseh László háromszoros olimpiai ezüstérmes úszónak a Balatonalmádi Város Díszpolgára címet adományozták; az elismerést Keszey János, a város polgármestere adta át pénteken este a városházán rendezett ünnepségen.
2008. november 7. péntek 18:49 - Hírextra
"Cseh László városunk harmadik és legfiatalabb díszpolgára, akinek a képviselőtestület egyhangúlag, teljes egyetértésben ítélte oda a kitüntető címet, +kiemelkedő sportteljesítményei és várospártoló munkája elismeréséül+" - mondta köszöntőjében a polgármester.

Hangsúlyozta: Almádiban nem "szórják" a díszpolgári címeket, hiszen eddig még csak hárman érdemelték ki a város legmagasabb elismerését; Kerényi László, Almádi rendszerváltás utáni első polgármestere, Kopár István vitorlázó, aki hajójával megkerülte a Földet és most Cseh László, világbajnok, Európa-bajnok, háromszoros olimpiai ezüstérmes úszó.

A helybeli turisztikai egyesület elnöke egy díszes, Viktória-mintás herendi vázát adott át a díszpolgár sportolónak.

Cseh László köszönetet mondott a kitüntető címért, az értékes ajándékért, és azt hangsúlyozta, büszke volt már a "balatonalmádi nagykövete" címre is, ám mostantól díszpolgárként is népszerűsíti majd a világban ezt a csodálatos balatoni üdülőhelyet. Mint mondta: az olimpia utáni rendkívül zsúfolt programjai közben is azért jutott arra ideje, hogy jó néhány hétvégét a balatonalmádi családi nyaralójukban tölthessen.

Cseh László az MTI-nek hangsúlyozta: nagy megtiszteltetés számára, hogy fiatalon két ilyen illusztris személyiség társaságában lehet Almádi díszpolgára. Hozzátette: sokhelyütt beszél arról, hogy mennyire szeret Balatonalmádiba járni, s ha a világban bárhol azt kérdezik tőle, hogy hol tölti a szabadidejét, mindig azt válaszolja; a Balatonon, közelebbről pedig egy igen szép üdülőhelyen, Balatonalmádiban.

Ruza József, a Magyar Úszó Szövetség főtitkára az MTI-nek elmondta: nagyszerű az, ha valaki a szűkebb hazájában az elsők közé kerülhet, ennyire megtisztelik, és az is örvendetes, hogy mintegy "közfelkiáltással" fogadta el a város képviselőtestülete Cseh László díszpolgárrá avatását.
A főtitkár emlékeztetett arra, hogy évtizedekkel ezelőtt együtt vitorlázott már Almádiban idősebb Cseh Lászlóval, akinek az Építők SC-nél ő volt az úszóedzője, s gyakran utaztak le az építők balatonalmádi vitorlástelepére. Régi kötődés ez Almádihoz, s az alma nem esett messze a fájától, Laci is igen szeret Almádiban tartózkodni - mondta Ruza József.

Cseh László édesapja azt hangsúlyozta az MTI-nek, hogy Laci annyiszor volt már edzőtáborban Balatonalmádiban (a szomszédos Balatonfűzfőn van az olimpiai uszoda), és a városi vitorlástelepen is oly sokszor jártak, hogy nagyon megtetszett neki a város, és három éve Almádiban vásárolt nyaralót.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását