2024. április 19. - Emma

Már kinevezése előtt is tudták Kocsisról?

Már kinevezése előtt is tudni lehetett Kocsis István BKV-vezérigazgatóról, hogy több civil szervezet és igazgatóság tagja - közölte a BKV hétfőn az MTI-vel.
2009. szeptember 28. hétfő 16:12 - HírExtra
A közlekedési vállalat arra reagálva közölte ezt, hogy a hétfői Blikk azt írta: Kocsis István a BKV mellett 19 munkakört tölt be más szervezetek igazgatósági, illetve bizottsági tagjaként.
Kocsis István már kinevezése előtt, még a pályázati szakaszban megismerhetővé tette vezérigazgatói pályázatát, amely tartalmazta szakmai önéletrajzát és életpályáját is.

A Fővárosi Közgyűlés gazdasági bizottsága ennek a részletes szakmai programnak az ismeretében választotta meg a BKV vezérigazgatójának; fizetését, prémiumát pedig a tulajdonos, a fővárosi önkormányzat határozta meg - olvasható a cég közleményében.

Egy felsővezető tudásának, addigi munkájának az elismertségét mutatja az is, hogy a megbecsült szakmai és társadalmi szervezeteknek tagja-e - írták, hozzátéve, hogy a testületi tisztséggel járó feladatkör nem összekeverhető az alkalmazotti munkakörrel.
A BKV a közleményben cáfolta a napilap azon értesülését, hogy Kocsis István továbbra is tagja volna előző munkahelye, a Paksi Atomerőmű Zrt. igazgatóságának. A MÁV-Start igazgatóságának elnöki posztjáról pedig lemondott - tették hozzá.

A Blikk információi szerint Kocsis István egyebek mellett az OTP és az MKB Nyugdíjpénztár igazgatóságának, valamint az MVM Trade, a Csányi Pincészet felügyelőbizottságának (fb) tagja és a Gemenc Zrt. fb-elnöke. Emellett tagja a Gépipari Tudományos Testületnek, a Magyar Olimpiai Bizottságnak, a Kossuth- és Széchenyi-díj bizottságnak, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) gazdasági tanácsának, valamint elnöke a Jedlik Ányos Társaságnak, a BME Műegyetem Támogatói és Baráti körnek és alelnöke a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását