2024. április 24. - György

Magyar filmdömping Kalkuttában

Öt magyar játékfilm is szerepel a november 10-én kezdődő kalkuttai nemzetközi filmfesztiválon; az indiai seregszemlén Bollók Csaba, Gigor Attila, Szabó István, Szomjas György és Kocsis Ágnes egy-egy alkotását láthatja a közönség - közölte a Magyar Filmuni
2008. november 7. péntek 16:03 - Hírextra
A Nyugat-Bengália fővárosában megrendezett filmünnep India prominens nemzetközi filmszemléinek egyike, elsődleges célja, hogy a nagyvilág filmművészetének kiemelkedő alkotásait bemutassa az indiai közönségnek - írta Papp Csaba Zoltán, a filmunió munkatársa.

Tájékoztatása szerint a fesztiválon Bollók Csaba és Gigor Attila többszörös fesztiváldíjas alkotásai, az Iszka utazása és A nyomozó mellett az indiai közönség láthatja Szomjas Györgynek az 1956-os forradalom idején játszódó filmjét, A Nap utcai fiúkat is.

A fesztiválhoz kapcsolódó International Forum of New Cinema műsorra tűzi Szabó István 2006-ban bemutatott Rokonok című alkotását és Kocsis Ágnes Friss levegő című munkáját, amely a 37. Magyar Filmszemlén elnyerte a legjobb elsőfilmes rendezőnek járó Simó Sándor-díjat, és azóta sikerrel szerepelt számos nemzetközi fesztiválon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását