2024. május 10. - Ármin, Pálma

Vonzó ősleletek

Márciustól október végéig közel negyvenezren, vagyis kétszer annyian látogatták meg az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Területet, mint a tavalyi szezonban.
2008. november 7. péntek 16:00 - Hírextra
Az új látogatóközpont, a legmodernebb vizuáltechnikai szemléltető berendezés és az időutazásba röpítő négydimenziós mozi közel negyvenezer látogatót vonzott - tájékoztatta az MTI-t pénteken a Salgótarjáni Tourinform Iroda.

A legtávolabbi vendégek Ausztráliából és Ecuadorból érkeztek, a mozi legidősebb látogatója egy 88 éves hölgy volt.A rendezvények sorából kiemelkedett az idén első alkalommal megrendezett rackagulyásfőző verseny, amelyen a szakadó eső ellenére is 16 csapat indult.

Ipolytarnócon december közepéig garanciális javításokat végeznek, és befejeződik a nyolcmillió éves bükkábrányi fák fölé kerülő védőtető építése is.December közepétől előzetes bejelentés alapján már fogadnak csoportokat, az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület márciustól várja ismét a megszokott látogatási rendben az egyéni látogatókat is.

Az Ősvilági Pompejinek is nevezett ipolytarnóci ősmaradványok látogatóközpontját tavaly októberben újították fel 400 millió forintos uniós és kormányzati támogatással.A Nógrád megyei földtani élőhely új bemutatócsarnokában térben kivetítve elevenednek meg az állatok, a moziteremben pedig négy dimenzióban élhetik végig a látogatók a vulkánkitörést kísérő földrengést, a mozgószéken ülő nézők előtt a 20 millió évvel ezelőtti világ tárul fel.

A Bükki Nemzeti Park által működtetett területen található a világ legnagyobb megkövült fenyője és 11 gerinces állatfaj több mint háromezer lábnyoma. Ipolytarnócon tekinthetik meg a látogatók a Bükkábrányban előkerült nyolcmillió éves mocsárciprusokat is.Áprilisban a Föld Napja ünnepségén Ipolytarnócot Magyarországot 7 Zöld Csodája közé választották.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását