2024. május 3. - Tímea, Irma

Arte aukció a stílusok igézetében

Művészkönyvekkel, mappákkal, kiállítási katalógusokkal és művészeket ábrázó fotókkal bővíti az Arte Galéria december 12-i árverésének kínálatát, miközben persze ott vannak a galéria szakterületének megfelelően a megbízható forrásokból származó, eredeti és sokszorosított grafikák, valamint egy hagyatékból negyven kisplasztika.
2009. december 8. kedd 10:14 - HírExtra
Ez utóbbiak Endrő Margitnak, a modern magyar kerámiaművészet egyik megújítójának realista szemléletű kis szobrai. A különböző technikájú, bájos figurák, vázák, dísztárgyak igen baráti áron, 2 és 20 ezer forinton indulnak.

Igazi ritkaság két, szignált, 1921-re és 1922-re datált Bortnyik Sándor rézkarc, egy Kassák portré és a "gépkorszakot" idéző Kútnál című lap, mivel itthon alig van a festő korai, expresszionista, kubista korszakából származó mű. Az előbbit 48, az utóbbit 55 ezer forintról lehet licitálni. Kalapács alá került egy Dési Huber István hagyatékból származó tenyérnyi ceruzarajz, a Csendélet női arccal. Igen látványos Szántó Piroska méretes, Piros aratás című 95 ezer forintra árazott zsírkréta kompozíciója.

Százezer forint feletti kikiáltási árat három tétel kapott. Fekete Nagy Béla élénk színes, Tavaszi táj című viaszpasztellje, Vaszary János női aktokat ábrázoló, nagyméretű ceruzarajza, valamint a Tátrai vízesés, Tichy Kálmán temperája. Ezek 140, és 120, illetve 110 ezer forintról kezdenek. Egy másik Vaszary rajz, a Turbános férfi, 1930-ból, 70 ezer forintot kóstál.

A magyar avantgárdot Tihanyi Lajos szignált litografált tájképe képviseli, 75 ezer forintot kérnek érte. A kubizmust egy Kmetty János tusrajz és egy szignált rézkarc, 55, illetve 28 ezer forintért. Nagy Sándornak, a gödöllői művésztelep mesterének, szecessziós tusrajza 55 ezer forint, és ugyanennyi egy másik, tündöklően színes, szecessziós mű, Jaschik Álmos Lovag című akvarellje.

Figyelemre méltó két Tóth Menyhért rajz, egy falusi táj és egy kétoldalas lap, 28, illetve 46 ezer forintért, Bálint Endre kollázsa, 60-60 ezer forintért, Kondor Béla és Aba Novák Vilmos rézkarca 44 és 40 ezer forintra árazva.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását