2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Fidesz: Szombathely nem kapott kormányzati garanciát a színházra

Továbbra sincs semmiféle kormánygarancia a szombathelyi kőszínház felépítésére - jelentette ki Sági József, a Fidesz szombathelyi önkormányzati képviselője pénteki sajtótájékoztatóján Szombathelyen.
2008. november 7. péntek 18:11 - Hírextra
A képviselő emlékeztetett arra, hogy Ágh Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője nemrég írásbeli kérdést tett fel Hiller Isván oktatási és kulturális miniszternek, arról érdeklődve: "Kap-e kormánygaranciát a szombathelyi színház?" A kérdésre megérkezett a miniszter válasza, amely azonban a szombathelyi Fidesz szerint semmilyen konkrétumot, semmiféle ígéretet nem tartalmaz.

Sági József felidézte, hogy ugyan Szombathely 2008. januárjában megkapta az első milliárdot a színházépület területének előkészítésére, tervezésre, pályáztatásra, de ezt a pénzt csak a megjelölt célokra lehet fordítani. "Továbbra sem született viszont egyértelmű válasz arra, hogy vajon a jelenlegi gazdasági és pénzügyi helyzetben van-e pénz a legalább 5-6 milliárd forintot igénylő színházépítésre" - szögezte le. Hozzátette: Ágh Péter az Országgyűlés ülésén ismételten kérdést fog intézni színházügyben a miniszterhez.

Lazáry Viktor, a Fidesz szombathelyi önkormányzati képviselője a sajtótájékoztatón arról számolt be, hogy a színházak számára 2009-ben megítélendő költségvetési támogatás tervezete szerint a Szombathelyi Weöres Sándor Színház kapná a legkevesebb támogatást, 205,2 millió forintot. Ez a pénz ráadásul még csökkenhet is, hiszen a költségvetés módosításában az önkormányzati fenntartású színházak 14 milliárd 432 millió forintos támogatási keretének 562 millió forintos csökkentése szerepel.

A költségvetés által előirányzott támogatási összeghez az önkormányzatnak számításaik szerint legalább további 200 millió forintot hozzá kell tennie, hogy ideiglenes játszóhelyén a színház a minimális feltételekkel működni tudjon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását