2024. május 19. - Ivó, Milán

Két tűz közés kerül a Fidesz?

A Fidesz két tűz közé kerül a jövendő Országgyűlésben, a szocialisták és a Jobbik közé - nyilatkozta a Magyar Nemzet hétfői számában Kövér László, a párt országos választmányának elnöke.
2009. december 28. hétfő 12:26 - HírExtra
Kövér László szerint már most látszik "egy látens munkamegosztás" a szocialisták és a Jobbik között: ha az egyik nem, akkor a másik megpróbálja erkölcsi értelemben ellehetetleníteni a jelöltjeiket és az egész pártvezetést. "Az ehhez való muníciót az MSZP fogja adni, mert rájöttek, hogy a saját médiájuk vagy a kocsmai suttogó propaganda helyett hitelesebb, ha jobbról érkezik a rágalom" - jelentette ki a az ellenzéki politikus.

Arra a kérdésre, hogy ha a Jobbik bejut a parlamentbe, "megcsendesedik-e", mint annak idején a MIÉP, Kövér László azt válaszolta, hogy szerinte "minden jogos kritika dacára" a MIÉP a parlamentben sohasem lépte át az alkotmányosság kereteit. Az előjelek alapján a Jobbiktól viszont nem várható ez a visszafogottság - tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy miért vonták vissza a külhoni magyarok állampolgárságáról szóló törvénytervezetet, Kövér László azt mondta, hogy már annak sem örült, hogy benyújtották. Mint mondta: elvben ugyan kétféle választ kaphattak volna, de csak jött be, hogy "a szocialisták megint elkezdenek trükközni, és kijátsszák a szociális demagógia kártyáját".

Ennek eredményeképp nem lesz törvény, de megmarad a vita "rossz szájíze", amely mindenkinek csak kárt okoz. A másik lehetséges megoldás is veszélyes lett volna - hívta fel a figyelmet, utalva arra, hogy a szocialisták tálcán kaptak volna a Fidesztől egy lehetőséget arra, hogy lemossák magukról azt a "mocskot", amit a népszavazás előtti kampányban magukra kentek.

"Ekkora gyalázatot nem szabad ilyen könnyen megúszni - ezért hagytuk a következő parlamentre a döntést" - hangsúlyozta.

A határon túli magyarok ügyét érintve Kövér László az interjúban kifejtette: azt remélték, hogy a magyar gazdaság növekedésével a támogatások nagyságrendje is növelhető, és végrehajtható egy jó értelembe vett "Kárpát-medencei magyar gazdasági expanzió".
"Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon bűne e tekintetben is felmérhetetlen, hiszen a magyar gazdaság tönkretételével a legfontosabb nemzetépítő eszközt ütötték ki a kezünkből" - olvasható a Fidesz választmányi elnökének interjújában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

SzazMagyar
2009. december 28. 14:19
Idézet Kövér Elvtárs életrajzából:

...Az egyetem elvégzése után, 1986.
február-szeptember között az MSZMP KB Társadalomtudományi Intézetének ifjúságkutató csoportjában dolgozott tudományos segédmunkatársként...
(http://www.parlament.hu/kepviselo/elet/k308.htm)

Ezek után aki egy szavát is elhiszi az magára vessen.

Akinek egy csepp esze is van az egy szavát se hiszi az elmúlt 20 (60) év korrupt parlamenti elitjének.
Áprilisban nagy-nagy meglepetés lesz, nagyobb mint az EU parlamenti választásokon. Szebb Jövőt!
Ervin Egon
2009. december 28. 13:47
Na persze. Nyilván a Mikola úr elhíresült kijelentését is az MSZP-nek köszönheti a Fidesz: Ha négy évre nyerni tudnánk, és (...) utána mondjuk az ötmillió magyarnak állampolgárságot tudnánk adni, és ők szavazhatnának, húsz évre minden megoldódna".
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását